Gaziantep'ten Kısa Kısa

Şehitkamil Belediyesi sosyal tesislerde faaliyette bulunan bayanlara Dülük Tabiat Parkı'nda moral ve dayanışma eğlenceleri düzenlemeye devam ediyor.

Şehitkamil Belediyesi sosyal tesislerde faaliyette bulunan bayanlara Dülük Tabiat Parkı'nda moral ve dayanışma eğlenceleri düzenlemeye devam ediyor.

Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, sosyal tesislerin yıl içerisinde yapmış oluğu faaliyetlere ek olarak Dülük Tabiat Parkı'nda moral ve dayanışma eğlencesi düzenlendi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun da katıldığı eğlencede bayanlar arasında yağlı köfte yarışması yapıldı. En güzel yağlı köfteyi yapanlar hediyelerini Başkan Fadıloğlu'nun elinden aldı.

Reklam
Reklam

Doyasıya eğlendiklerini belirten bayanlar, "Sene içerisinde sosyal tesislerde çeşitli kurs ve aktivitelere katıldık. Birçok alanda kurslarımızı başarıyla tamamlayarak sertifikalarımızı aldık. Belediyemiz de sağ olsun bizlere moral ve dayanışma eğlenceleri düzenleyerek bizlerin aralarındaki uyuma destek oluyor. Başta Başkanımız olmak üzere sosyal tesislerimizdeki hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler.

Sosyal tesislerde ortaya çıkan işleri takdir ettiğini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Elimizden geldiğince bayanlarımızın sosyal hayata katılımı ve aktif rol almasını destekliyoruz. Bugün burada bayanlarımız tüm bir senenin stresini üzerlerinden atsın diye belediye olarak güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bayanlarımız ve çocuklarımız gönüllerince bir gün geçirdiler. Bu tür etkinlikleri artık geleneksel hale getirerek her fırsatta bir araya gelmeye çalışacağız" diye konuştu.

Başkan Fadıloğlu, eğlencenin ardından yağlı köfte yarışmasında dereceye giren sosyal tesislerdeki bayanlara hediyelerini takdim etti.

Reklam
Reklam

-2/B'ye müracaatlar başladı-

Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan 2/B arazilerinin satışı için 8 aylık bir süre tanındığı, bu süre içinde başvuruların yapılması gerektiği bildirildi.

Gaziantep Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamada, 2/B arazileri için çıkartılan kanunun 26 Nisan 2012 yılında yürürlüğe girdiği ifade edilerek şu bilgiler verildi:

"Buna göre, doğrudan satın alma hakkından yararlanacakların kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra güncelleme listeleri ve kadastro tutanakları düzenlenecek taşınmazlar için kadastro tutanaklarının kesinleştiği veya güncelleme listelerinin tescil edildiği tarihten itibaren 8 ay içinde başvuru yapmaları ve satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul etmeleri gerekmektedir. Kabul edilen kanunla 2/B taşımazlarının satış bedeli taşınmazın rayiç bedelin yüzde 70'i olarak belirlenmiştir.

Peşin veya taksitle ödeme imkanı getirilmiştir. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 20, en az yarısının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 10 indirim uygulanacaktır. Taksitli ödemelerde bedelin; yüzde 10'u peşin ödenecek, kalanı belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla 3 yıl içinde 6 eşit taksitle, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla 4 yılda 8 eşit taksitte faizsiz olarak ödenebilecektir. İlimizde bulunan 2/B taşınmazlarının kullanıcılarını gösterir bilgi amaçlı listeler mahalle muhtarlıklarında ve Defterdarlığımız internet sitesinde ilan edilmiş olup, 2/B arazilerinin satışı için Gaziantep merkezde bulunan taşınmazlar için müracaat yeri Gaziantep Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü olup, İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan taşınmazlar için ise İslahiye ve Nurdağı Mal Müdürlüğü'ne müracaat edilecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: