Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ne Uruguay'dan getirtilen foklar, gösteri havuzunda birbirinden ilginç gösteriler yapıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ne Uruguay'dan getirtilen foklar, gösteri havuzunda birbirinden ilginç gösteriler yapıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Güçsüzler Yurdu'nda kalan 40 kişi, hayvanat bahçesindeki fok gösterilerini izledi.

Güçsüzler Yurdu Müdürü Kamil Düğüm, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Güçsüzler Yurdu'nda kalan misafirlerin hayata tutunması için bu tür gezi ve etkinliklere ağırlık verdiklerini belirtti.

Yurt sakinlerinin hayata pozitif bakması için değişik etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Düğüm, "Onları mutlu etme adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Fok gösterileriyle güzel bir gün yaşadılar" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

-Kent Konseyi üyeleri, Emniyet Müdürü Aydın'ı ziyaret etti

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve yürütme kurulu üyeleri, Emniyet Müdürü Ömer Aydın'a "hoş geldin" ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Necati Binici ziyarette, Gaziantep'in huzur ve barışın egemen olduğu örnek bir şehir olarak öne çıktığını belirtti.

Şehrin 1990'lı yılların başından itibaren yoğun bir göçle karşı karşıya kaldığını anımsatan Binici, ani nüfus artışına kentin hazırlıksız yakalandığını, göçle birlikte kentte bir takım sıkıntıların da oluştuğunu ifade etti.

Gaziantep'te oluşturulan kentlilik bilincinin mevcut huzurun tesisinde temel etken olduğunu dile getiren Binici, şunları kaydetti:

"Şehrimizde ortak akıl çerçevesinde hareket eden kurum ve kuruluşlarımız, kent yaşamına sonradan katılan bütün kültürleri ve yaşam biçimlerini Gazianteplilik bilinci altında toplamayı bildiler. Ülkemizde huzurun ve kamu düzeninin en temel aktörlerinin başında gelen emniyet teşkilatımızın değerli çabalarının her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

Şehrin sorunlarının da konuşulduğu ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Ömer Aydın da öncelikle MOBESE ağının genişletilmesi, polis merkezlerinin ve motorize araç sayısının arttırılması konularına ağırlık vereceklerini kaydetti.

Muhabir: Adem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: