Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, organ bağışı konusunda önyargıları kırmak, bilgi eksikliği ve yanlış inanışların önüne geçebilmek için başta okullar olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Öğrencilere verilen eğitimle küçük yaşta bilinç oluşturulmaya, halk eğitim merkezlerinde her kesimden vatandaşa ulaşılarak oluşturulan yanlış inanışlar kırılmaya çalışıldı. Oluşan yanlış inanışların düzeltilmesi adına İl Müftülüğü'ne de bilgi notu gönderildi. Farkındalık oluşturularak konunun önemine değinildi.

Reklam
Reklam

Demokrasi Meydanı'nda açılan stantla halk organ bağışı konusunda bilgilendirildi. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edildi, organ bağışının önemini vurgulayan broşürler dağıtıldı.

Hafta boyunca süren etkinlikler sonucunda pek çok vatandaştan organ bağışı talebi alındı.

-Tekvando şampiyonasında İslahiye'yi temsil edecekler

Amasya'da başlayan Türkiye Poomse Tekvando Şampiyonası'na İslahiye'den 3 sporcu katılıyor.

Amasya Hamit Kaplan Spor Salonu'nda başlayan müsabakalara katılacak sporcular Hazal Ertuğrul, Yasemin Esma Özeker ve Eda Aslan, eğitimci Muhammed Oğuzcan ile yola çıktı.

Sporcular, ilçeyi müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmek ve iyi bir dereceyle İslahiye'ye dönmek istediklerini kaydetti.

Muhabir: Gaziantep - Zekeriye Şimşek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: