Gaziantep'ten Kısa Kısa

ABD'nin Adana Başkonsolosu John Espinoza Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

ABD'nin Adana Başkonsolosu John Espinoza Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Espinoza ve beraberindeki heyeti, Başkan Vekili Ünsal Göksen karşıladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Göksen, Gaziantep'i binlerce yıllık tarihini gün yüzüne çıkarttıklarını belirtti. Yapılan çalışmalarla Gaziantep'in "müzeler kenti" haline geldiğini anımsatan Göksen, "Bu kültür çalışmalarıyla şehrimiz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında isminden söz ettirmeyi başardı. Son olarak geçen hafta şehrimizde Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde '7.Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu"nu gerçekleştirdik. Bu organizasyon şehrimizin tanıtımı açısından çok olumlu geçti " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Espinoza ise Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerinin gayet dostane olduğunu belirtti. Gaziantep'i "etkileyici" bulduğunu ifade eden Espinoza, şunları kaydetti:

"Gaziantep çok güzel bir şehir ve bundan dolayı ülkemde bana 'ne zaman Gaziantep'e de konsolosluk açacaksınız' diye soruyorlar. Gaziantep'te büyük bir ekonomik gelişme var. 1980'li yıllarda Gaziantep'ten Adana'ya gidenler, Adana'nın 25 yıl önde olduğu söylerlerdi. Şimdi bu tam tersine döndü. Adana'dan, Mersin'den, Tarsus'tan insanlar Gaziantep'e gezmeye geliyorlar. Gaziantep çok yol kat etmiş.".

-Şahinbey Beyediyesi aşure ikram etti

Şahinbey Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla Cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure ikram etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, halka kendi eliyle aşure ikramında bulunan Tahmazoğlu, Muharrem ayının gerek İslam tarihinde gerekse de Peygamberler tarihinde çok önemli olduğunu ifade etti. 3 yıldan bu yana her Muharrem ayında geleneksel olarak aşure dağıtımında bulunduklarını anımsatan Tahmazoğlu, "Bu yıl 150 bin vatandaşımıza aşure ikram ediyoruz ve bu Muharrem ayı boyunca devam edecek. 5 ayrı noktada her gün dağıtım yapıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

-Gaziantepli karateciler milli takım kampına davet edildi

Şehitkamil Belediyespor kulübü sporcularından Tolga Çip ve Semiha Topuz'un Türkiye Karate Federasyonu'nun 18 Kasım - 2 Aralık 2012 tarihleri arasında Antalya'da düzenleyeceği Yıldızlar Milli Takım kampına davet edildiği bildirildi.

Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yıldızlar milli takım seçmeleri ve sporcu gelişim kampına Türkiye'nin birçok farklı bölgesinden milli sporcu adaylarının katılacağı belirtildi. İki farklı grup halinde düzenlenecek kamplarda geleceğin karatecilerinin milli antrenörler tarafından eğitime tabi tutulacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediyespor kulübü Karate antrenörü Uğur Çip, Şehitkamil Belediyesi çatısı altında açmış oldukları karate spor okulunda yüzlerce sporcunun eğitim gördüğünü belirtti.

Takıma adapte ettikleri sporcuların il, bölge ve Türkiye genelinde başarılar elde ettiğini ifade eden Çip, şunları kaydetti:

"Yıldızlar milli takımı sporcu gelişim kampına sporcularımız Tolga Çip ve Semiha Topuz'un davet edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Sporcuların geleceği açısından büyük önem arz eden sporcu gelişim kamplarına ve milli takımlara sporcu yetiştirebilmek adına çalışmalara devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Orhan Çiçek-Gaziantep

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz