Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi'nde dünya ikincisi ve Türkiye birincisi Hafız Mehmet Bilir tarafından "Arabi" makamında Kur'an-ı Kerim okundu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi'nde dünya ikincisi ve Türkiye birincisi Hafız Mehmet Bilir tarafından "Arabi" makamında Kur'an-ı Kerim okundu.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, program, üniversitenin İlahiyat Fakültesi ile Araştırma Hikmet İlim Topluluğu işbirliği çerçevesinde düzenlendi.

Programın ardında İlahiyat Fakültesi Dekanlığını ziyaret eden Bilir, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyaretin sonunda, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Recep Tuzcu, Bilir'e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

-GÜDAT 20. yılında Aydos Dağı'na tırmandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Doğa ve Macera Sporları Topluluğu Dağcılık Takımı (GÜDAT), kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında, Aydos Dağı'na tırmanarak zirve yaptı.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, GÜDAT ekip lideri Lezgin Doğan, Konya- Ereğli sınırlarında bulunan Bolkar Dağları'nın ikinci büyük zirvesi olan Aydos Dağı (3430 metre) tırmanışının Ömer Özden Keskin ve Tolga Diştaş'tan oluşan ekip tarafından başarıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

-"Türkiye Münazara Şampiyonluğu"

Özel Sanko Koleji öğrencileri, Özel Okullar Birliği tarafından 4'üncüsü düzenlenen "Türkiye Münazara Şampiyonluğu" elemelerinde ikinci tura kaldı.

Ankara'da yapılan münazaranın ilk turunda yer alan öğrencilerden Fatih Kemal Öksüzoğlu, Halil Can Hidayet, Ahmet Murat Hatabay, Merve Sadioğlu ve Furkan Anlar başarılı performanslarıyla İstanbul'da yapılacak şampiyonanın ikinci turuna katılmaya hak kazandığı bildirildi.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, yaptığı açıklamada, siyaset, spor, sağlık, hukuk ve genel kültür dallarında öğrencilerin düşünme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığı münazarada, geçen yıl bölge birincisi olduklarını anımsattı.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin tartışılan konuları sağlam ve tutarlı bir şekilde savunarak bilgi donanımlarını da sergilediklerini belirten Köylüoğlu, şampiyonluk final turunun Antalya'da yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz