Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) heyeti ve Avrupalı-Türk İşadamları Birliği (BTEU) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) heyeti ve Avrupalı-Türk İşadamları Birliği (BTEU) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, GTO heyeti, "DOMOTEX 2013 Uluslararası Halı ve Yer Döşemeleri Fuarı" kapsamında Almanya'nın Hannover kentine ziyarette bulundu. Organizasyon kapsamında GTO Heyeti ve BTEU arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Uygun ve BTEU Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler tarafından imzalanan protokol kapsamında, Gaziantep ve Hannover arasındaki her türlü ekonomik, ticari ve kültürel alanlardaki işbirliğinin arttırılması ve desteklenmesi kararlaştırıldı.

Reklam
Reklam

Açıklamada, alanının en önemli fuarlarından birisi olan "Domotex Hannover 2013 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"na gerçekleştirilen ziyaret ve iş gezisi organizasyonuyla Gaziantepli firmalara dünyada makine halısı sektöründe yaşanan son gelişmeler, yeni ürünler, tüketici tercihleri gibi konularda yerinde inceleme fırsatı sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca şu bilgilere yer verildi:

"Gerçekleştirdiğimiz organizasyonla, firmalarımız yoğun bir rekabetin yaşandığı bu sektörde kendilerini konumlandırmaları ve değişen talepler ve beklentiler doğrultusunda üretimlerini güncelleme şansına sahip oldular. Ayrıca fuar esnasında katılımcı ve ziyaretçi firmalarla karşılıklı görüşme şansına sahip olan katılımcı firmalarımız, kendi ürünlerini bu firmalara tanıtma ve pazarlama fırsatını da yakaladılar. 60 ülkeden bin 300'ün üzerinde firmanın katıldığı ve 80 ülkeden 40 bin uluslararası ziyaretçi tarafından gezilen Domotex Hannover 2013 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na düzenlemiş olduğumuz bu organizasyonla firmalarımızın sektörde kendilerini görmeleri ve ihracatlarına oluşabilecek artışa katkıda bulunmayı amaçladık."

Reklam
Reklam

-Başkan Tahmazoğlu'ndan ev ziyareti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Karakuzullu ailesinin yeni doğan ve "Rüya" adı verilen bebeğini ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, Karakuzulu ailesinin Savcılı Mahallesi'ndeki evine gitti, burada Rüya bebeğe altın takarak, "hayırlı uzun ömür"ler dileğinde bulundu.

Tahmazoğlu, ziyaretin ardından Savcılı Mahallesi Ayşebacı Cami arkasında sosyal tesis yapılması amacıyla kamulaştırılan yapıların yıkımlarının yapıldığı alanı gezdi.

Tahmazoğlu daha sonra esnafla görüştü.

Muhabir: Yusuf Atlıhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: