Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, "Kariyer Günleri" programı düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, "Kariyer Günleri" programı düzenlendi.

Programa konuk olan Kaymakam Osman Beyazyıldız, öğrencilere kaymakamlık mesleğini anlattı.

Fakülte öğrencilerine derslerine iyi çalışmalarını ve kitap okumalarını tavsiye eden Beyazyıldız, mesleğe yönelik hazırlık yapmalarını istedi.

Beyazyıldız, konuşmanın ardında öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

-"Yurt Dışı Eğitim Zirvesi"

Naksan Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Bahaeddin Nakıboğlu, Zirve Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Nakıboğlu, 'Yurt Dışı Eğitim Zirvesi" adlı programa konuk oldu. Bu kapsamda öğrencilerle bir araya gelen Nakıboğlu, yaptığı konuşmada, kariyer planlaması yapmadan verilen kararların başarısızlığa neden olduğunu belirtti.

Üniversite eğitimini yurt dışında alan gençlerin öz güven duygusunun geliştiğini vurgulayan Nakıboğlu, şunları kaydetti:

"Yurt dışında günlük yaşamın bütün aşamalarını kendi kendiniz yaşayarak öğreniyorsunuz. Yalnız yaşamanın insanlar üzerindeki ilk olumsuz etkilerini siz yurt dışı kariyeri yaparken aşıyorsunuz. Bu konuyu hiç kimse daha önceden fark etmez. Bu deneyimi yaşamak gerekir. Bu deneyim sizi yaş olarak ileri seviyeye taşıyacaktır. Yurt dışında okumanın en büyük artılarından birisi oradaki fırsatları yakından görmek ve bu fırsatları kendi ülkenize getirmektir."

Muhabir: Zekeriye Şimşek- Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: