Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), kursiyerleri "Sinema Günleri"nde bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), kursiyerleri "Sinema Günleri"nde bir araya geldi.

Nakıp Ali Sineması'nda düzenlenen etkinliğe, Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi, Perilikaya, Bekirbey, Kurbanbaba, Hacıbaba ve Gazikent El Beceri Kursları'nda eğitim gören kadın kursiyerler katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, GAMEK'in öğrencilerin sosyal yaşamlarına katkı sunmak adına birçok faaliyet düzenlediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Öğrenmenin yalnızca dersliklerde olmayacağına inanan yönetimleriyle öğrencileri hayatın her alanında hazırlamak için gezi, konferans, sergi, film gösterimi gibi pek çok alanda faaliyet düzenlediklerini ifade eden Dündar, "Öğrencilerimizin sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak için düzenlenen programlarda onların güncel yaşamı takip eden, çevrelerine duyarlı bireyler olmaları için çaba gösteriyoruz. Bu amaçla düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin yaşama daha iyi adapte olmaları hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

Kursiyerler Nakıp Ali Sineması'nda düzenlenen etkinlikte "Romantik Komedi 2" filmini izledi.

-ŞAHMEK'ten şehitleri anma etkinliği-

Şahinbey Belediyesi ŞAHMEK eğitim kurumlarında eğitim gören kursiyerler, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Savaşlarının 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamından anma programı düzenledi.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen ekinliğe AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.

Reklam
Reklam

Programda ŞAHMEK korusu Anadolu'dan ezgiler seslendirdi.

Etkinlik sonunda konuşan Tahmazoğlu, hafta içinde şehitler camisinin açılışını yaptıklarını belirtti.

Geçen hafta sonu da şehitleri anma gecesi düzenlediklerini aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Gecemize halkımız büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 12 bin vatandaşımız katıldı. 98 yıl önce ecdadımızın imkansızlıklar içinde Türkiye'mizin dört bir yanından insanımız bu mücadelede kahramanca savaşarak, şehit oldular. Bu vatanın her karış toprağında şehit kanı var. Çanakkale Savaş'ında 250 bin şehit verdik. Bizi kimsenin bölmeye ve parçalamaya gücü yetmez. Ben tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle bir program düzenlediğiniz için tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum."

Muhabir: Yusuf Atlıhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: