Gaziantep'ten yeni bir rekor: Bir günde 2.6 milyar dolarlık iş bağlantısı

Gaziantep'te kapılarını açan '6. Uluslararası Komşu Ülkeler Fuarı' kapsamında düzenlenen alım heyeti bu yıl bir...

Gaziantep'te kapılarını açan '6. Uluslararası Komşu Ülkeler Fuarı' kapsamında düzenlenen alım heyeti bu yıl bir rekora imza attı. 22 ülkeden 400 firmanın katıldığı fuarda yapılan görüşmelerde daha ilk günden 2. 6 milyar dolarlık iş bağlantısı sağlandı.
Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Forum Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen fuarın açılışını Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyet yaptı.
Programa Suriye, Irak, İran, Kuveyt, Ürdün ve KKTC olmak üzere 22 ülke iştirak ediyor. Geçen yıl 200 milyon dolar iş bağlantısı yapılan fuarda, bu sene bu rakam ilk günde rahatlıkla geride bırakılarak 10 katına çıkması büyük bir sevinçle karşılandı. Gaziantep’in ekonomide kazandığı ivmeyi takdirle anlatan Bakan Çağlan, “Yapılan anlaşmada gelinen nokta çok iyi. İnşallah bu rakam fuar sonunda 4 milyar dolara rahatlıkla çıkabilecektir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz