Gaziemir’de Afyonlular Şöleni

8 ülkeden ve Aydın, Samsun ve onur konuğu il Afyonkarahisar'dan ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen 16. Gaziemir...

8 ülkeden ve Aydın, Samsun ve onur konuğu il Afyonkarahisar'dan ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen 16. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında, onur konuğu il Afyonkarahisar adına kültür gecesi düzenlendi.

Ozanların sahne aldığı gecede türkülerle, şiirlerle, yöresel kıyafetlerle, halkoyunları ve semah gösterileriyle Afyon’un kültürü tanıtıldı. Gaziemir’de yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geceye katılan Afyon Milletvekili Halil Ürün, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Danışman, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ev sahipliği yaptı.

Reklam
Reklam

‘TARİHİMİZE VE KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM’

Afyon’dan gelen halk dansları ekiplerinin gösterileriyle, halk ozanları Yoksul Derviş ve Ömer Yarşi’nin türküleriyle renk kattığı gecede konuşan başkan Şenol, Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel güzelliklerine değinerek, ilin tanıtımının yeterince yapılamamasından yakındı. Tarih ve kültür bilinci olmayan Ulusların tarih sayfasından silindiğine değinen Başkan Şenol, “Tarih ve kültürümüze sahip çıkarak, örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara aktarmalıyız” diye konuştu. Şehirleşmeyle birlikte hemşericilik, komşuluk, dostluk ilişkilerinin zayıfladığından yakınan Başkan, insanların dernek çatıları altında bir araya gelerek örf ve adetlerini yaşatmalarını istedi. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın insanların tamamını kucakladığını dile getiren Şenol, 16 yıldır düzenledikleri Gaziemir Çocuk Şenliği’nde bir çok ülkeden binlerce kişiyi ağırladıklarını ve bu sayede Türkiye’nin, İzmir’in Gaziemir’in tanıtılmasında önemli roller üstlendiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

BAŞKAN ŞENOL’A TEŞEKKÜR

Afyon yıllarca tarihi ve kültürel zenginliklere ev sahipliği etiğini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Düzenlediği uluslar arası şenlikle ülkemizin tarihini ve kültürünü tanıtan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ederim” diye konuştu. Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, Afyon’u onur konuğu olarak ağırladığı için Başkan Şenol’a teşekkür ederek, çocuk şenliğine büyük gururla katıldığını ifade etti. Afyon’un kültürel zenginliklerinin görsel şölenle sahnelendiği gecede sıla hasreti çeken Afyonlular, şarkılara, türkülere, oyunlara eşlik ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz