Gaziemir’de Köy Enstitüleri İçin Özel Etkinlik Düzenlendi

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 73. yıldönümü, Gaziemir AKM’de şiirlerle, video ve drama gösterileriyle kutlandı. Konuşmacılar, enstitülerin...

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 73. yıldönümü, Gaziemir AKM’de şiirlerle, video ve drama gösterileriyle kutlandı. Konuşmacılar, enstitülerin bir döneme damga vurduğunu söyledi.

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 73. yıldönümü Gaziemir Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gaziemir Şubesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Etkinlikte drama gösterisi, enstitülerin faaliyetlerini anlatan belgesel gösterimi gerçekleşti. Enstitü mezunlarının bu kurumlarda yaşadıklarını anlattıkları konuşmalarla, bu projenin toplumun şekillenmesindeki büyük etkileri olduğunu dile getirildi. Enstitülere duyulan özlemin dile getirildiği etkinlikte, toplumun aydınlanmasını istemeyen kesimler, siyasilerin oy, toprak ağalarının ise güç kaybetme korkusuyla köy enstitülerinin gelişmelerinin engellenerek kapatıldığına, enstitülerden sonra imam hatip liselerinin kurulduğuna vurgu yapıldı. Köy Enstitüsü mezunları ise enstitülerde eğitim sürecinde yaşadıklarını ve daha sonra öğretmen olarak köylerde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Reklam
Reklam

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, ADD Gaziemir Şube Başkanı Turgay Altınışık ve dernek üyeleri, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Kemal Kocabaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: