Gaziemir'de Kur'an ziyafeti

İzmir'in Gaziemir İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen dünya ve ülke çapında hafızların katıldığı Kur'an tilavetine...

İzmir'in Gaziemir İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen dünya ve ülke çapında hafızların katıldığı Kur'an tilavetine halk büyük ilgi gösterdi.
Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel Kur'an'ın hayatımıza inmesi gerektiğini, Kur'an'ın rahmet olduğunu ifade ederek, "Bugün ruhlara şifa, kelamların en güzeli Cenab-ı Hakk'ın ziyafetine katılmak için uzaklardan geldiniz. O Cebrail'in eliyle Hz. Muhammed (SAV)'in gönlüne akan rahmettir. Şifadır. O bizlerin rehberidir. Bugün buradan çok mutlu ayrılacağınıza inanıyorum. Güzide hafızlarımızı dinleyeceğiz, gönüllerimiz coşacak, ruhlarımız coşacak. O'nun kelamıyla haşır neşir olacağız." diye konuştu. Müftü Temel, sevgi mekanı olmasını dilediği yeni cami projesini de hatırlatarak, bu güzide esere yardım ve ilgi beklediğini ifade etti.
Güney Afrika Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dünya birincisi Abdurrahman Sadien, Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar, dünya güzel Kur'an okuma birincileri Bünyamin Topçuoğlu ve Selman Okumuş, 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakmültesi Öğretim Üyesi Adem Kemaneci, Çiğli Merkez Camii İmam Hatibi Vedat Özarpacı, Balçova Kur'an Kursu öğreticisi Abdullah Türk, Gaziemir Merkez Camii İmam Hatibi 2006 ezan okuma birincisi Hüsamettin Karadaş okudukları Kur'an-ı Kerim ayetleriyle dinleyicilere Kur'an ziyafeti çekti. Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
Gaziemir Merkez Camii'nde gerçekleştirilen, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle daha önce de organize edilen programa yağmura rağmen büyük ilgi gösterilmiş ve bu ilgi nedeniyle programın yeniden tekrarlanması gündeme gelmişti. Organize edilen programa yine geniş bir katılım gözlendi. Bu arada cami bahçesinde cami masraflarının karşılanması maksadıyla ekmek arası döner, gözleme ve ayran satışı yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz