Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı Önümüzdeki Mermer Fuarına Yetişecek

19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE), 27-30 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak.Bu yıl...

19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE), 27-30 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak.

Bu yıl bin 182 firmanın katılacağı ve yeni bin 500 kilometre ilave alan yaratıldığı belirtilen Marble Fuarı öncesi Kültürpark Pakistan Pavyonu’nda bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hazırlıkların tamamlandığını, mbu yılkı fuarın sadece hizmet sektörüne 80 milyon TL bırakacağını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki mermer fuarının Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı’nda gerçekleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

Yeni fuar alanına mermer fuarına olan taleplerin yetmemesi nedeniyle karar verdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir’deki yeni fuar alanının 365 gün fuarcılık faaliyeti gerçekleştireceğini söyledi.

Kocaoğlu, Marble Mermer Fuarı’nı İstanbul gibi başka kentlere kaptırmadıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Çok zor günlerden geçti mermer fuarcılığı ama İzmir fuar konusundaki azmi, kararlığı bu tür davranışları her zaman geri teptirecektir. Gerekli sübvanseleri yapıyoruz, bizim verdiğimizden çok bizim verdiğimiz bu mermer fuarında kentin hizmet sektörüne 80 milyon TL artı paranın kalacağını düşünüyorum. Göreve geldiğimizden bu yana kent merkezindeki otellerin sayısı artı. Bu bölge mermerin üretiminin ve pazarlamasının hem pazarlamasının hem ihracatının merkez kenti. Onun için bu kentte her konuda olduğu gibi mermer ve doğaltaş konusunda yapılacak tasarımlar ve yenilikler ihracatımızda firmalarımızın karlılığının artmasını sağlayabilir. Ülkemizin kalkınmasına da büyük katkılar yapabilir. Biz her koşulda mermer sektörünün mermer ihracatının dengeleyeceğiz. Mermer ve doğaltaş sektörü bir de İZFAŞ devamlı motive ediyor. Yeni fuar alanının yapılmasından yer seçimine bizi bu yöne sevk eden mermer fuarı oldu. Mermer fuarına talebin giderek artması bizi yeni fuar alanı arayışına yöneltti. “

Reklam
Reklam

Başkan Kocaoğlu, yeni fuar alanının avantajlarını ise şöyle açıkladı: “En önemli fuar ve sergi salonlarının kentimize ve ülkemize kazandırıyoruz. Yer seçiminde de çok sağlıklı bir karar verdiğimizi düşünüyorum. İzmirli hemşehrilerimizden de en ufak eleştiri almadık. Havaalanına altı yedi dakika, kent merkezine 13-15 dakika mesafedeyiz. Dolayısıyla hem kentin merkezinden fuarı daha büyük bir alana çıkarırken, diğer taraftan da kentle ilişkisini koparmamış oluyoruz. Avrupa’nın belirli kentlerinden İzmir’e de direkt uçuşlar başladığında 48-50 ülkeden sabah uçağa binen bir kişi akşam evinde de olacak. İnsanların en kritik varlığı zaman. Zamanı iyi kullanmak açısından da yeni fuar alanının oldukça iyi olduğunu düşünüyoruz. 400 milyonluk bir projeden bahsediyoruz. Ayda 20-30 milyon TL fuar hakkedişini veriyoruz. büyükşehir belediyesinin kısa sürede bu kadar hakkediş ödeyerek tek kalemde çıktığı en büyük ihaledir bu. Umarım firmada da sorun olmaz, gayretli çalışıyorlar. Önümüzdeki fuardan sonraki fuara yetiştirmeye çalışıyoruz. Tabi çalışıyoruz. Aslında projenin sona ermesi temmuz, dört ay öne çekme hedefimiz var. Bunu başarabilirsek imkanlar olacak ama olmazsa da 2015 te mermer fuarını yapacağız. Ama ben eğer yetiştirebilirsek çok iyi bir iş yapmış olacağız. Ve hep beraber açacağız. Başarmanın hazzını yaşayacağız.

Reklam
Reklam

TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMEK ZORUNDAYIZ

Başkan Kocaoğlu, İzmir’in önünü açacak iki diğer alanın turizm ve hizmet sektörü olduğunu söyledi. Turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Tabi kentin diğer tüm sektörlerde tarımdan ticarete sanayiye kadar kentin önünü açmaya çalışırken, bu kentin turizmde kalkınmasında yarar görüyoruz. İzmir’in sıçrama yapacağı sektör olarak yaptığımız çalışmalarda turizm ve hizmet sektörü. Kenti ileriye taşımaya çalışıyoruz. Turizmi çeşitlendirmezsek - fuarı, kongresi, sağlık tedavi merkezleri, termali, ören yerleriyle, tarihi- kentin önünü açamayız” dedi.

ARTIK NİŞ FUARLAR GÖZDE

Dünyada artık niş fuarların gözde olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, buna Gelinlik-Damatlık ve Abiye Kıyafetler Fuarı’nı örnek olarak gösterdi: “ Dünyada artık niş fuarlar var. Sektörel fuarların altında. Gelinlik, damatlık ve abiye kıyafetler buna örnek. Kentin merkezi çiçek gibi oldu gelinliklerle dolu. İnsanlar para kazanıp dünyaya açıldıkları için vitrin hazırlıyorlar. Diğer birçok fuarımızı da büyütmeliyiz.”

Reklam
Reklam

YENİ TAHSİS ALANI

Ziyaretçi, ülke ve yabancı alıcı sayısını artırmaya yönelik girişimlerini yıl boyu sürdüren İZFAŞ, 19’uncu MARBLE hazırlıkları kapsamında fuar alanında revizyon gerçekleştirdi. Kültürpark genelindeki kullanım olanakları yeniden ele alındı. Bu yıl kapalı otopark üzerinde açık alan olarak blok ve stantlar için yaklaşık bin 500 metrekare yeni tahsis alanı açıldı. MARBLE Fuarı’na yönelik talep neticesinde ve sabit kapalı alanların tamamının aylar öncesinden dolması nedeniyle; katılımcıların memnuniyet duydukları prefabrike üniteler bu yıl da kuruldu.

Dört gün süre ile açık kalacak fuar kapsamında kullanılmak üzere ve kapalı alan talebine yanıt vermek amacıyla; bu yıl da mevcut 5 kapalı holün yanı sıra Kültürpark’ta 7 bin 200 metrekarelik 4 adet geçici prefabrike ünite inşa edildi. Prefabrike üniteler fuarın ardından kaldırılacak. Prefabrike üniteler uzun havuz üstü, Basmane giriş sol bölümü, 3 no’lu hol yanı ve Celal Atik Spor Salonu önünde yer alıyor.

MARBLE Fuarı’na 5 bini aşkın profesyonel ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Konaklaması İZFAŞ tarafından karşılanacak ülkeler şöyle; Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Filistin, Irak, İran, İsrail, Kuveyt, Moldova, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan.

Reklam
Reklam

38 ÜLKEDEN FİRMA KATILIYOR

MARBLE’a; ABD, Almanya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Mısır, Fransa, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, Irak, İran, İtalya, İspanya, Japonya, KKTC, Kore, Kuzey İrlanda, Libya, Makedonya, Mauritius, Umman, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, San Marino, Suriye, İsveç, Hollanda, BAE, Ukrayna, Birleşik Krallık, Ürdün, Çek Cumhuriyet, Tayvan’dan firmalar katılıyor.

Yeni taş örneklerinin ilk lansmanının yapıldığı, en yeni teknoloji ürünlerinin sektör temsilcileriyle ilk kez buluştuğu ve özel mimari projelerde kullanılan taş uygulama seçeneklerinin sergilendiği MARBLE Fuarı 2013 yılında da tüm katılımcılara ve doğaltaş sektörüne önemli iş olanakları sunacak.

41 İLDEN DOĞALTAŞ GELİYOR

MARBLE Fuarı’na; Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova olmak üzere Türkiye’nin doğal taş çıkan her bölgesinden taş gelecek.

Reklam
Reklam

MARBLE 2013’ün İzmir’e ekonomik katkısı her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli boyuta ulaştı. 2012’de kent ekonomisine 80 milyon dolar gelir sağlayan MARBLE’ın, bu yıl, önceki yılı aşması bekleniyor. 4 gün sürecek MARBLE Fuarı’nda yurtiçi ve dışından gelen katılımcı ve ziyaretçiler, İzmir kent merkezindeki otellerin yanı sıra çevre ilçelerdeki otellerde de konaklıyorlar. Fuar süresince kentteki oteller tam kapasite çalışacak.

MARBLE, birçok sektöre ve bu sektörde çalışan binlerce insana iş ve aş temin ediyor. Kamyoncusu, elektrikçisi, kaynakçısı, marangozu, boyacısı, söküm ekibi, temizlikçisi, hostesi, güvenlik görevlisi ile fuarlar binlerce kişiye istihdam olanağı sunuyor.

1995 yılında 47 firmanın katılımıyla 2.600 metrekare alan üzerinde ilk kez düzenlenen MARBLE Fuarı, 1998 yılında, Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) tarafından üyeliğe kabul edildi. Böylece ülkemizin dünya fuar otoriteleri tarafından tanınmış, ilk uluslararası ihtisas fuarı oldu.

Gaziemir Yeni Fuar Alanı ile dünya doğaltaş sektörünün her Mart sonunda İzmir’de buluştuğu önemli bir platform olan MARBLE Fuarı’nda, kendi kategorisinde dünya liderliği hedefleniyor.

Reklam
Reklam

MARBLE’da mermer ve doğaltaş, fabrika makinaları, ocak-iş makinaları/ekipmanları ve sarf malzemeleri olmak üzere 4 ana grupta ürünler sergilenecek. Fuarda; doğaltaş üreticileri ve satıcıları, doğaltaş makina (iş makinası-ocak makinası-fabrika makinası-atölye makinası) üreticileri ve satıcıları, mimari doğal taş uygulama hizmetleri, sektörel bilgi işlem ve yazılım firmaları, müşavirlik hizmetleri, nakliye ve lojistik hizmetler, finansman ve kredilendirme hizmetleri, aracı kurum ve kişiler, kamu ve resmi kurumlar, dernekler, birlikler, sektörel basın kuruluşları yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz