Gaziemirli Öğrenciler Gazigem'le Başarıyı Yakaladı

Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti veren Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin 2....

Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti veren Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin 2. Geleneksel Pilav Günü’nde konuşan Başkan Halil İbrahim Şenol, “Eğitimde fırsat eşitliği verdiğimiz hizmet çığ gibi büyüyor” dedi.

Eğitime verdiği önemle tanınan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un üç yıl önce kurduğu Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (GAZİGEM), her yıl artan eğitim kadrosu, öğrenci sayısı ve elde edilen başarıları ile takdir topluyor.

Anadolu ve Fen Liseleri ile üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti vermek için kurulan GAZİGEM, bu yıl dört ayrı merkezde 57 öğretmen, iki yönetici ile 2 bin 200 öğrenciye ulaştı. Geçen yıl LYS’de yüzde 94,25’lik başarı oranı yakalayan GAZİGEM, bu yıl ise bir başka başarıya imza attı. Geçen yıla göre LYS ve SBS’de başarı olanların sayısı, geçen yıla göre ikiye katlandı.

Reklam
Reklam

'Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentler hızla ilerler' inancıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Şenol, GAZİGEM’in hafta sonu gerçekleşen 2.'inci Geleneksel Pilav Günü etkinliğine katıldı.

CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Eren, İl Yöneticisi Ceyhan Kayhan, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Halk Eğitim Müdürü Durhan Emecan ile belediye meclis üyelerinin katıldığı etkinlikte, LYS ve SBS sınavlarında puan sıralamasında ilk üçe girenlere dizüstü bilgisayar, 62 öğrenciye de çeşitli hediyeler verildi.

Öğrenciler adına İleyda Çetin, veliler adına Binnur Oğuz ile öğretmenler adına Rahmi Hüyük’ün birer konuşma yaptığı etkinlikte kürsüye gelen Başkan Şenol, belediyelerin görevinin yalnızca, yol, kanalizasyon ya da park yapmak olmadığını söyledi.

Başkan Şenol, “Eğitim alanında olanaklarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Çünkü eğitim herkesin hakkı” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ortalama bir dershanenin yıllık ücretinin 3 bin lira olduğunu düşünürsek, biz yılda ailelerimizin cebinde 5 milyon liradan fazla paranın kalmasını sağlıyoruz. Ekonomilerine bu katkıyı yaparken, onların başka harcamalar için kullandıkları bu para, ilçe esnafımıza de nefes aldırıyor. Ücretsiz verilen bu hizmetin aynı zamanda kaliteli olabileceğini gösteren eğitim kadromuz ve başarılarıyla gurur kaynağımız olan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: