"Gazievi" Olacak Asırlık Binada Restorasyon Çalışması

 Kars'ta 1912 yılında Ruslar tarafından askeri kışla olarak inşa edilen, Türkiye'nin ilk 'Gazievi' olarak hizmet verecek tarihi binada restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kars'ta 1912 yılında Ruslar tarafından askeri kışla olarak inşa edilen, Türkiye'nin ilk 'Gazievi' olarak hizmet verecek tarihi binada restorasyon çalışmaları devam ediyor. İç ve dış bölümleri yüklenici firma tarafından yenilenen tarihi binanın çatı ve baca kısımları sökülerek, aslına uygun yeniden yapılıyor. Asırlık binayı restore eden firmanın yetkilisi Asım Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazievi'nde çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, restorasyonu öngörülen süreden daha önce bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ay, kısa sürede işin yüzde 30'unu tamamladıklarını ifade ederek, "Söküm işleminin bitirilmesinin ardından imalata geçtik. Zannediyorum dokuzuncu ay sonuna kadar yüzde 80 oranına geleceğiz. Restorasyonda 15 işçiyle çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda bu sayıyı işin yoğunluğuna göre artıracağız. Binamızın dış cephesi eski yapıya sahiptir ancak anıtlar kurulumuzun da vermiş olduğu rapor doğrultusunda binamızın içinde eski esere uygun bir şey görülmüyor. Bütün araştırmalarımızı yaptık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: