Gaziler Günü-Çorlu'da Atatürk Anıtı'nda Tören Düzenlendi

Çorlu'da Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Çorlu'da Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Meydanı'ndaki törende, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Çorlu Belediye Başkan Vekili Fatma Gürel ve Çorlu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Burhanettin Binnaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Binnaz, 19 Eylül'ün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gün olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Yokluktan var edilen bir orduyla gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin, kurtuluş mücadelesinin seyrini değiştirdiğini anlatan Binnaz, "Kazanılan bu zafer, hür ve bağımsız Türkiye Devleti'nin yolunu açmıştır. 19 Eylül, 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı'nda, 1950'de Kore'de, 1974'de Kıbrıs'ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis tüm malul gazilerin şeref günüdür."

Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: