Gaziler Günü Kütahya'da kutlandı

Gaziler Günü, Kütahya Valiliği tarafından düzenlene törenle kutlandı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından...

Gaziler Günü, Kütahya Valiliği tarafından düzenlene törenle kutlandı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuggeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Öztuğran ve Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Salih Şen'in çelenk koyması ile devam etti.
Törende Konuşan Muharip Gaziler Şube Başkanı Salih Şen, "Gazi arkadaşlarım. Sizler Türkiye Cumhuriyetinin temel taşlarısınız. Türk kahramanlığının, vatanseverliğinin, şehitlerin dünyadaki canlı gerçeğisiniz. Bugün 19 Eylül gaziler günüdür. bugünün içinde anı ve tarih vardır. bugün emperyalist milletlere karşı verilen mücadelenin mimarı Ulu önder Atatürk'e TBMM tarafından verilen günün 90. yıldönümüdür." diye konuştu.
Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Salih Şen'in ardından konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, biz değil hatta mu millet sizin kahramanlıklarınızı unutmaz diyerek şunları kaydetti: "Biz onları her daim minnetle anarız. Gazilerimizle ilgili şehitlerimizle ilgili vatan savunmasında yer alan askeri birlikler ve görev alan arkadaşlarımız göreve giderken arkalarına bakarlar ve türk bayağı, vatan, millet, namus, dosları, arkadaşları, kardeşleri var. Onları korumak ve kollamak adına canını ortaya koyarak o mücadeleye gidenler var.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz