Gaziler Günü Mesajları

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Gaziler Derneği Alaca Şube Başkanı Zeki Dilmen ve MHP Alaca...

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Gaziler Derneği Alaca Şube Başkanı Zeki Dilmen ve MHP Alaca İlçe Başkanı Alim Okur birer mesaj yayınladılar.

Gaziler Derneği Alaca Şube Başkanı Zeki Dilmen, gazilerin sadece 19 Eylül Gaziler Gününde hatırlanmaması gerektiğini ifade ederek, “Vatanın her karış toprağı bizlere onlardan nasıl emanet ise onlarda bu toprakların bizlere yüce bir emanetidir. Asil milletimiz için şehitlik ve gazilik, onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir” dedi.

Vatan topraklarını canından aziz bilip, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak Gaziler Gününde büyük bir kıvanç yaşadıklarını belirten Dilmen, gazilerin ve şehit ailelerinin gururuna ortak olduklarını kederlerini ise yürekten paylaştıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Vatan toprağının her karışının şehit ve gazilerin kutsal emaneti olduğunu bilinmesi gerektiğini belirten Dilmen, bu emanetin nasıl yıllar boyu süre geldiyse bundan sonra da aynı yüceliğiyle korunmaya devam edileceğini ifade etti.

Dilmen, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü ‘Bizler şehit ve gazilerimizin sayesinde ülkemiz topraklarında barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımızın bilincini asla zihinlerimizden söküp atmayız. Çünkü onların özverileri sayesinde, bugün geleceğe güvenle bakıyor, uygar dünyadaki konumumuzu daha ileriye taşımak için elbirliğiyle çalışıyoruz. Şehit ve gaziler, milletin ortak hatırsın emanet edilmiş aziz varlıklardır. Onlar kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın sembolleridir. Gazilerimiz milletimizin gönlündeki özel yerini ve saygınlığını en güzel şekilde anlatmaktadır. Bu topraklar bizlere onlardan nasıl emanet ise, onlar da bu toprakların bizlere yüce bir emanetidir”

MHP Alaca İlçe Başkanı Alim Okur ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürke 19 Eylül 1921de “Gazi” unvanının verilmesinin gazilere olan övgü, minnet ve şükran duygularının göstergesi olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Okur, üstün cesaret ve kahramanlık örneği göstererek vatanı düşman işgaline karşı müdafaa eden gazilere hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek, hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplumun en büyük sorumluluklarından biri olduğunu Türkiye’nin her yerinde özellikle terörle mücadele ederken gazilik unvanını alanlara sahip çıkılıp el üstünde tutulmaları gerektiğini kaydetti.

Okur, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere önce şehitlerin ve ebediyete intikal etmiş tüm Gaziler rahmetle andığını ve gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilere sağlıklı, uzun ve huzurlu ömürler dilediğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: