Gaziler, "kahramanlıklarını" Öğrencilere Anlatıyor

Bolu'da yaşayan gaziler, "Gazilerimizin Örnek Hayatı" projesi kapsamında kahramanlıklarını öğrencilere aktarıyor.

Bolu'da yaşayan gaziler, "Gazilerimizin Örnek Hayatı" projesi kapsamında kahramanlıklarını öğrencilere aktarıyor.

Vali İbrahim Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişmesinin insanların iyi bir eğitim almasından geçtiğini, bunun için çalıştıklarını söyledi.

Projenin öğrencileri kahraman gazilerle buluşturmayı ve vatan sevgisini aşılamayı amaçladığını, çocukların duygularına ve akıllarına hitap ettiklerini vurgulayan Özçimen, gençlerin tanıştıkları örnek insanlardan edindikleri bilgi ve tecrübeler doğrultusunda, hayatlarına yön vermelerini istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Projeye gazi ve şehit yakınlarının destek verdiğini dile getiren Özçimen, "Bu terör acısını, ta ciğerinin en derinine kadar yaşayanlar şehit ve gazi aileleri, onlar da kanın durmasından yana. Akan bizim kanımız. 30 senedir akıyor, yazık. Buna 'dur' dememiz lazım. Terörün ortadan kaldırılması için çok ciddi girişimde bulunuldu. Mutlaka başarıya ulaşmasını istiyoruz" diye konuştu.

-"Arkadaşım şehit, ben gazi oldum"-

Gazi Halil Mazlum da 1993 yılında Kars'ın Kağızman ilçesinde vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu yaralandığını, aynı patlamada arkadaşının şehit olduğunu bildirdi.

Hastaneye, şehit arkadaşıyla aynı helikopterde yan yana getirildiğini ifade eden Mazlum, "Bunları anlatmak çok zor. İnsanın canı yanıyor. Ölümün verdiği acının tarifi olur mu- Olmaz. Arkadaşım şehit, ben gazi oldum" şeklinde konuştu.

Mazlum, projede yer aldığı için mutlu olduğunu kaydederek, "Öğrencilerin yaşadığımız acıları iyi anlamalarını istiyoruz" dedi.

Vatani görevini yaptığı Tunceli'de roket atar saldırısında gazi olan Sedat Gelen ise olayda 7 arkadaşının şehit olduğunu aktardı.

Reklam
Reklam

Saldırıda başından yaralandığını, GATA'da 2 yıl tedavi gördüğünü, çok zor günler geçirdiğini anlatan Gelen, şöyle devam etti:

"Hiç konuşamıyordum. Şu anda dişlerim takma. Kolum tutmuyor. Bu vatan için ölmeye gittim ama gazi oldum. Ben çok ağır yaralandım ve çok acılar çektim. Artık öğrencilere hayatımızı ve çektiğimiz acıları anlatıyoruz. Öğrencilerin gaziye bakışlarını seziyoruz. Gazileri ve şehitleri önemsemiyorlar. Öğrencilere bunu aşılamak istiyoruz. Öğrenciler bizim anlattıklarımız karşısında çok duygulanıyorlar. Bizi dinleyen 10 öğrenciden biri anlattıklarımızı anlarsa bu bize yeter" ifadesini kullandı.

-"Teskereme 14 gün kala gazi oldum" -

Güneydoğu gazisi Hüseyin Aydın da yaşadıklarının herkes tarafından öğrenilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Mayına basarak yaralandığı operasyonda 6 arkadaşının şehit düştüğünü ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Sağ ayağım diz altından koptu. Kayalık bir yerde olduğumuz için arkadaşlarım beni sırtlarında taşıyarak aşağıya indirdi. Teskereme 14 gün kala gazi oldum. Olayın üzerinden 18 yıl geçti. Yıllar sonra böyle anılmak çok güzel oldu. Biraz da hüzünlendik, olaylar tekrar yaşar gibi hissettik. Bu proje bizim açımızdan çok iyi oldu. Kendimize olan güvenimiz arttı. Bu projenin sadece okullar da değil, başka yerlerde de yapılmasını istiyoruz. Bu çağın ruhuna, toplumun özüne inilmesi lazım."

Reklam
Reklam

Şehit annesi Durkadın Paçal ise proje sayesinde şehit ve gazi ailelerinin acılarını paylaştığını vurguladı.

Evlat acısının tarif edilemez olduğunu dile getiren Durkadın, "Şehit haberi duyduğumuz zaman hepimiz şehit oluyoruz. Birimiz değil. Bütün evlatlarımız için ağlıyoruz. İnşallah bundan sonra barış olur" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: