Gazilik Hayali Gerçek Oldu

1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaralanan 62 yaşındaki Kutbettin Bahadır, gazilik unvanını almak için Türkiye’de çalmadık...

1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaralanan 62 yaşındaki Kutbettin Bahadır, gazilik unvanını almak için Türkiye’de çalmadık kapı bırakmadı. Son olarak Genelkurmay Başkanlığı’na resmi yazışmalarda bulunan Bahadır, Kara Kuvvetler Komutanlığı’nın yaptığı araştırmalar sonucu 39 yıl sonra gazilik unvanına kavuştu.

Hasköy’ün Sayanlar Mahallesi’nde ikamet eden 62 yaşındaki Kutbettin Bahadır, 39 yıl sonra gazilik unvanı aldı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan ve bacaklarından yaralanan 62 yaşındaki Bahadır, gazilik unvanı verilmemesi üzerine çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirterek, Kara Kuvvetler Komutanlığı’nın yaptığı araştırmalar sonucu gazilik unvanını aldığını söyledi. Bahadır, gazilikten aldığı ilk maaşla da Hasköylülere tatlı alıp dağıttı.

Reklam
Reklam

“17 SİLAH ARKADAŞIM YANIMDA ŞEHİT OLDU”

Kıbrıs Savaşı'nda yaşadıklarını özetle anlatan Kutbettin Bahadır, 17 arkadaşının şehit olduğunu söyledi. Kendisinin de bacaklarından yaralandığını ifade eden Bahadır, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “1974 tarihinde Kıbrıs Savaşı'na katıldım. 17 asker arkadaşım şehit düştü ve ben de bacaklarımdan yaralandım. 1975 yılında tüm arkadaşlarıma gazilik geldi, ama bana gelmedi. Ben üç dört defa başvuruda bulundum. Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra bizlere rozet ve belgeler gelmişti. Belge ve rozeti askerlik şubesine teslim ettim. Bana haber verilmedi. Hasköy Kalkındırma Derneği Başkanımız 'Kara Kuvvetler Kumutanlığı’na haber verelim tekrardan ilgilenelim' dedi. Bize 'Şubeye gidin, şubeye dilekçe verin, biz kontrol edip size haber vereceğiz' dediler. Daha sonra rozetimi geri verdiler ve Kara Kuvvetleri Komutanlığımız sağ olsun dosyamı inceleyerek gaziliğimi verdiler. Benim 11 çocuğum ve 85 tane torunum var. Bu benim için bir onur meselesi idi. Çünkü arkadaşlarım benimle dalga geçiyordu, niye gazilik verilmedi diye. Ama şimdi gaziliğimi aldım ve çok mutluyum. Allah devletimize askerimize ve milletimize zeval vermesin. Vicdanen rahatladım ve yeniden savaş anılarım tazelendi.”

Reklam
Reklam

“EŞİM ASKERLİKTEN SONRA ENGELLİ OLDU”

Eşinin askerlikten sonra engelli olduğuna dikkat çeken, Kutbettin Bahadır’ın eşi Elmas Bahadır, bu durumda eşinin iş bulmakta güçlük çektiğini vurguladı. Maddi konuda büyük sıkıntılar çektiklerinin altını çizen bayan Bahadır, şöyle konuştu: “Gerçekten idaremiz yoktu. Zaten eşim de askerden bu yana engellidir. Eşim çalışamadığından dolayı geçimimizi yapacak kimse yoktu. Çok büyük zorluklar yaşadık. Gaziliği olmadığı için çok üzülüyordu ve arkadaşları hep üzerine gidiyordu. Bu durum beni de üzüyordu. Biz çok zor günler geçirdik ve şimdi ise gaziliğine kavuştu. Onun mutluluğu bize yeter. Çocuklarımız ve torunlarına bir hatıra oldu. Eşime yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

HASKÖY KALKINDIRMA DERNEĞİ EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ OLDU

62 yaşındaki Kutbettin Bahadır’ın gazilik unvanına kavuşabilmesi için gerekli kurumlara girişimlerde bulunan Hasköy Kalkındırma Derneği (Hak-der) Başkanı Hamit Gülcan, çabalarının karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyor. Yaşadıkları sıkıntılı süreci anlatan Başkan Gülcan, şu ifadeleri kullandı: “1974 tarihinde Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Kutbettin Bahadır, silah arkadaşları ile yaralanmış ve gazilik almamıştı. Gazi olan arkadaşları hak sahibi olurken Kutbettin Bahadır muharip gazi haklarından yararlanamadı ve bir türlü gerekli haklarına ulaşamadı. Kutbettin Bahadır’ın gaziliği bir türlü kabul edilmediği için yaptığı müracaatlar sonrası pes etmeye karar vermişti. Biz de böyle bir mağduriyetin önüne geçmek için irtibata geçerek Genelkurmay Başkanlığı’na gerekli yazışmayı yapıp, Hasköy Kalkındırma Derneği olarak başvurduk ve kısa bir süre içerisinde Kutbettin amcamızın tüm hakları kendisine verildi. Biz de vatandaş olarak mutluyuz ve dernek olarak amacımız insanlarımıza yararlı olmaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: