Gazinin Evinin Temeli Sakarya’dan Götürülen Toprakla Atıldı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Devlet-Millet işbirliği ile yapımına başlanan Gazi Fırat Zorba’ya inşa edilecek evin temeline,...

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Devlet-Millet işbirliği ile yapımına başlanan Gazi Fırat Zorba’ya inşa edilecek evin temeline, Sakarya’dan da toprak götürüldü.

Kastamonu Tosya'da ikamet eden 2009 yılında Şırnak'ta kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralanan ve 111 gün komada kaldıktan sonra hayata dönen Gazi Uzman Çavuş Fırat Zorba'ya devlet vatandaş işbirliği ile 27 Aralık’da başlatılan kampanya sonucu yapılacak olan evin temeli atıldı.

Sakaryalı vatandaşlar tarafından kurulan terorsehitleri.com internet sitesinin sivil temsilciliğini yaptığı projede gazi Fırat Zorba adına açılan hesapta toplam 107 bin 854 TL para toplandı.

Reklam
Reklam

Kampanyanın gönüllü yürütücülerinden olan terorsehitleri.com sitesi yönetici Erdoğan Erdoğan, “Yapılan törende yerel yönetimin ilgisizlik ve duyarsızlığı; il yöneticilerinin ve yerel vatandaşın yeterince ilgi göstermemesi Kurtuluş Savaşında en çok şehit veren illerimizden biri olan Kastamonu’muza yakışmamış ve bizleri üzmüştür. Dünyanın haberdar olduğu ve bağışlarıyla desteklediği projeye yakışmamıştır. Sonuç olarak Türkiye ve Dünya’da hayırseverlerin desteği ile yapılacak olan evin bir an önce tamamlanarak gazimiz ile ailesine bağışçı hayırseverimize ve kurum kuruşlarımıza yakışır bir törenle ailemize teslim edilmesini beklerdik” dedi.

Yaşananların gazinin kahramanlığına gösterilmesi gereken saygıya gölge düşürdüğünü kaydeden Erdoğan, projeye maddi ve manevi yardımda bulunan tüm vatandaşlara ise teşekkür ettiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: