Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden ‘kan Gönüllüleri’ Kampanyası

Gaziosmanpaşa Belediyesi, sosyal projelerine bir yenisini daha ekleyerek, ‘Kan Gönüllüleri’ adlı yeni bir kampanya başlattı.Gaziosmanpaşa’da...

Gaziosmanpaşa Belediyesi, sosyal projelerine bir yenisini daha ekleyerek, ‘Kan Gönüllüleri’ adlı yeni bir kampanya başlattı.

Gaziosmanpaşa’da hayata geçen fiziki projelerde de ‘önce insan’ felsefesiyle hareket eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, kan bağışı konusunda örnek bir projeye imza atıyor ve binlerce hastanın hayatını kurtarmayı hedefliyor. ‘Kan Veri Bankası’ kurmak için kolları sıvayan Başkan Erol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak kana ihtiyacı olan vatandaşımızla kan vermeye gönüllü olan vatandaşımızı buluşturma amaçlı ‘Kan Gönüllüsü Projesi’ hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında kan grupları belediyemiz tarafından kayıt altına alınmaktadır. Bu kayıtlar kana ihtiyaç duyulduğunda değerlendirilmekte, kan vermek isteyen vatandaşımız kana ihtiyaç duyulan sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Her insanın kendisi ya da bir yakını için mutlaka kana ihtiyacı olacağını belirten Erol, ‘Kan gönüllülerine katıl, hayat kurtar’ sloganıyla hayata geçirilen projenin ayrıntılarını şöyle anlattı:

“Gaziosmanpaşa Belediyesi Kan Gönüllüsü olmak istediğiniz takdirde kan grubunuz ve iletişim bilgileriniz belediyemiz kan grubu veri bankasına kaydedilecektir. Kan ihtiyacı belediyemize bildirildiğinde tarafınıza kana ihtiyacı olan vatandaşımızın bilgileri, bulunduğu hastane gibi bilgileri içeren bir SMS gönderilecektir. SMS gönderildiğinde eğer kan verilecek hastaneye ulaşma konusunda sıkıntı yaşarsanız, belediyemiz 444 0 467 numaralı çağrı merkezimizi aradığınız takdirde belediyemiz ulaşım konusunda size yardımcı olacak, aracımızla bulunduğunuz yerden alınarak kan verilecek hastaneye götürülecek ve işlem sonrasında talep ettiğiniz adrese bırakılacaksınız. Kan gönüllüsü olmak için web sitemizden kayıt olabileceğiniz gibi, kan grubunuzu bilmiyorsanız, kan vermeye engel hastalıklar taşıyıp taşımadığınızdan emin değilseniz, gerekli tahlilleriniz yapılmak üzere belediyemiz sağlık işleri müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sağlık işleri müdürlüğümüz tarafından gerekli tahlilleriniz yapılacak, kan grubu kartınız verilecek, kan vermeye engel bir durumunuz olmadığı takdirde kan gönüllüsü projesine kaydınız yapılacaktır. Yapılacak laboratuvar tahlillerinden tarafınızdan ücret talep edilmeyecektir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: