Gazipaşa Belediye Başkanı Özgenç Ve 15 Kişi Yolsuzluk Davasından Beraat Etti

Antalya7nın Gazipaşa Belediye Başkanı Cumburak Özgenç'in de aralarında bulunduğu 15 kişi 'İhaleye fesat karıştırma ve...

Antalya7nın Gazipaşa Belediye Başkanı Cumburak Özgenç'in de aralarında bulunduğu 15 kişi 'İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu' davasından beraat etti.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Belediye Başkan Yardımcıları F.T., R.S., Fen İşleri Müdürü E.E., emekli memur C.Y., Özel Kalem Müdürü M.Ç., Fen İşleri Şubesi çalışanı O.S., müteahhit B.G., müteahhit sekreteri D.Y., Gazi Mahallesi Muhtarı ve Müteahhit Ş.L., inşaat mühendisi O.O., müteahhit firma çalışanı M.Ö., Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı M.E., müteahhit H.Ş. ve M.B. hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Duruşmada, M.B. ifade verdi. M.B., kendisi için atıf yapılan suçlamalara yönelik sadece bir yıl süren ilaç ihalesini yaklaşık 100 bin lira bir bedelle aldığını dile getirdi. M.B., bu iş karşılığında bir menfaat talep etmediğini söyledi. Bunun dışında da belediyenin hiç bir ihalesine girmemediğini ifade eden M.B., bu konuda bulunan suçlamaları kabul etmediğini söyledi. M.B.'nin ifadesinin ardından mahkeme heyeti, sanıklara yönelik suç unsuruna rastlanılmadığı için ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

ÖZGENÇ: SEVİNEMİYORUM, ÇÜNKÜ HAK ETMEDİĞİMİZ UTANÇ VERİCİ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜK

Bütün arkadaşlarıyla birlikte beraat ettiği için mutlu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in annesi Cahide Özgenç oğluna sarılarak mutluluğunu paylaştı.

Başından beri suçsuz olduğuna inandığını dile getiren Özgenç, çok sevinçli olmadığını kaydetti. Sonuçta 1,5 yıl basında alışkın olmadığı ihaleye fesat, rüşvet gibi ağır, toplumda insanları itibarsızlaştıran, utanç duruma düşüren durumlarla karşılaştıklarını belirten Özgenç, bunları hak etmediklerini açıkladı. Özgenç, "O yüzden berat sevincini yüzümde göremezsiniz. Yaşanan süreçte aileler de zarar gördü. Her şeyin bir bedeli var. Meclis üyeleriyle ilgili bir suçlamayı düşünmüyorum, ama benimle ilgili jandarma teknik ekiple ilgili hukuki çalışmalar yapacağım. Hiçbir suç unsuru olmayan 203 sayfalık rapor tutan teknik ekiple ilgili hukuki haklarımı sonuna kadar arayacağım. Bu teknik ekibin başındaki kişiyi önümüzdeki günlerde size açıklayacağım.'' açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: