Gazipaşa Havaalanı'na ilk Boeing 737-800 tipi uçak indi -Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki havaalanına ilk kez Boeing 737-800 tipi uçak indi

Gazipaşa Havaalanı'na ilk kez Boeing 737-800 tipi uçak iniş yaptı.

Gazipaşa Havaalanı'na ilk kez Boeing 737-800 tipi uçak iniş yaptı.

Antalya Havalimanı'ndan havalanan Corendon Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi 189 yolcu kapasiteli uçak, taşıdığı siyasetçiler, basın mensupları ve turizmcilerle 115 kilometre yol katederek Gazipaşa Havaalanına sorunsuz indi. Havaalanında yolcuları Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ve TAV Gazipaşa Havaalanı Genel Koordinatörü Cengiz Aşıklı ile vatandaşlar karşıladı.

Kaptan Pilot Erhan Bayram uçuşun ardından yaptığı açıklamada, rahat bir yolculuğun ardından rahat bir iniş yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Uçuşun ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa Havaalanı'nın açıldığı günden bu yana hedefinin Avrupa'dan turist getirecek uçaklar olduğunu vurguladı. Daha önceki yıllarda 737-700 tipi uçakların inebilmesi için izin çıktığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Şimdi havaalanının fiziki olarak geliştirilmesi, ihtiyaç olan cihazların konulması, diğer taraftan sivil havacılıkla ilgili dünyada gelişen teknolojilerin takip edilmesi neticesinde ilk defa 737-800 tipi uçak havaalanımıza indi" dedi.

Gazipaşa Havaalanı'nın bölgeye önemli katkı yapacağını vurgulayan Çavuşoğlu, bu tür uçakları olan bir çok firmanın izin için başvurmaya başladığını belirtti. Bölgede yaz-kış turizm yapılacağını, bunun için altyapı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bundan sonra turistler buraya direkt olarak gelecekler. Artık bu bölge sağlık turizminin merkezi olacak. Çalıştık, başardık, hayaldi gerçek oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Corendon Havayoları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer ise otel yöneticileri, resmi otoriteler ve tur operatörlerinin bu gelişmeyi heyecanla beklediklerini ifade ederek, kendilerinin de ilk uçuşun heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Yıldıray Karaer, pilotlarına Gazipaşa Havaalanı'na inebilmeleri için özel simülatör eğitimleri verdiklerini kaydederek, Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden Gazipaşa'ya yönelik uçuş operasyonlarını çeşitlendirerek sürdüreceklerini ifade etti.

Karaer, Antalya'ya her yıl yaklaşık 300 bin yolcu getirdiklerini, bunun 100 bininin Alanya'ya geldiğini kaydederek, bu yolcuları haftada iki gün Gazipaşa Havaalanı'ndan Alanya'ya taşıyacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz