Gazipaşa'da "çanakkale Müzesi Sergisi" Açıldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Özel Ufuk Bilge İlköğretim Okulu’nda "Çanakkale Müzesi Sergisi" açıldı.Serginin açılış törenine Gazipaşa...

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Özel Ufuk Bilge İlköğretim Okulu’nda "Çanakkale Müzesi Sergisi" açıldı.

Serginin açılış törenine Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kars, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan, öğrenciler ile davetliler katıldı.

MYD Organizasyon bünyesinde İzmir Kukla Sanat ve Tiyatro Atölyesi'nin gezici ekibi, Çanakkale'de yaşanmış olayları anlatan mektuplar ve Türkiye'nin her bir tarafından gelen vatanseverlerin mezar taşlarını sergiledi. Genel Sanat Yönetmeni Murat Cengiz Gezenoğlu sergi ile ilgili bilgiler verirken, "İzmir Kukla Sanat ve Tiyatro Atölyesi tarafından oluşturulan sergimizde Çanakkale mektupları ve canlandırmalarla Çanakkale kahramanlarının hikayelerini anlatan 'Çanakkale'den Kurtuluşa Cumhuriyet Müzesi Sergisi' ile Anadolu'nun her bir tarafını geziyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Cemburak Özgenç yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı açısından çok önemli bir zafer olduğunu belirtti.

İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise “Tüm okullarımızın her yıl bir Çanakkale ziyareti yapabilme hedefini koymak lazım. Bu sergiden dolayı Özel Ufuk Bilge Okulu'na ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz