Gazipaşa’da Tabela Çelişkisi

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde doğu ve batı girişlerinde karayolları tarafından konulan nüfus tabelasındaki rakamlar ilçe halkının...

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde doğu ve batı girişlerinde karayolları tarafından konulan nüfus tabelasındaki rakamlar ilçe halkının tepkisini çekti.

Gazipaşa'da yeni konulan tabelada ilçe nüfusu 2 bin 200 olarak belirtilirken, başka bir tabelada ise 22 bin 300 olarak belirtiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2012 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre ise Gazipaşa’nın ilçe merkezi nüfusu toplam 22 332.

Ekmel Mahalle Muhtarı Abdullah Arslan, “Mahallemiz sınırdan geçen yolda iki farklı rakamların yazılı olduğu tabela asılmış. Birisinde 2 bin 200, diğerinde 22 bin 300 yazılmış. İki tabela arasındaki 20 bin kişi nereye uçmuş. Sadece bu değil, yolun karşı tarafından ise Ekmel Mahallesi'nin ortasına Macar köyü yazan tabela koymuşlar. Tabelanın konulduğu yerle, Macar köyü arasında 1 kilometre fark var” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: