Gazipaşa’yı Toz Bulutu Kapladı

Gazipaşa ilçesinde, günün ilk ışıklarıyla birlikte görüş açısını oldukça düşüren sise benzer bir tabakayla karşılaşıldı....

Gazipaşa ilçesinde, günün ilk ışıklarıyla birlikte görüş açısını oldukça düşüren sise benzer bir tabakayla karşılaşıldı. Toz bulutları, ilçede hayatı olumsuz etkiledi.

Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Gazipaşa ilçesinin toz bulutlarının etkisi altında olduğunu ve hakim olan toz bulutlarının atmosferin üst seviyelerinde oluşan kuvvetli rüzgar nedeni ile Afrika’dan geldiğini bildirdi. Yetkililer, ilçede bugün hafif yağmur, orta şiddette rüzgar beklendiğini belirtti. İlçede oluşan aşırı nemin pus oluşturduğunu belirten yetkililer, Afrika’dan gelen toz ile karışan pusun yatay görüş mesafesini düşürdüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

SERALARI AÇMAYIN UYARISI

Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan ise çiftçileri uyardı. Afrika üzerinden gelen tozun yağmur yağmaması durumunda etkisinin süreceğini belirten Aslan, tozun hüküm sürdüğü süreçte, üreticilerin seraları kapalı tutması gerektiğini söyledi. Aslan, tozun nevini bilmediklerini belirterek şöyle konuştu: "Geçmişte bu tür tozların açık alanlara zarar verdiğini biliyoruz. Açık alanlara yapacak bir şey yok ama çiftçilerimiz toz bulutları dağılıncaya kadar seralarını açık tutmasınlar.”

ASTIM VE KALP HASTALARI SOKAĞA ÇIKMASIN

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Gür de, Afrika’dan gelen toz bulutlarının ilçede etkili olduğunu hatırlatarak “Toz bulutları dağılıncaya kadar özellikle çocuklar, kalp ve astım hastaları mümkünse sokağa çıkmasınlar" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: