Gazla ilgili korkunç iddia

BERLİN (İHA) - Almanya'nın Berlin-Brandenburg eyaletlerine yönelik yayın yapan "100-6" adlı radyo, Rus özel harekat komandolarının Moskova'daki Çeçenlerin rehin alma eylemini bitirmek için düzenledikleri operasyon esnasında kullandıkları bayıltma gazını Batılı ülkelerden birinin gizli servislerinden aldığını ileri sürdü.

Radyonun Moskova muhabirine dayanarak yayımladığı haberde, Çeçen eylemcilere ait ilk görüntülerini NTV kameralarından izleyen "Alpha" timi subayları, eylemcilerde gaz maskesi bulunmadığını görünce Gizli Servis'ten (FSB) bayıltıcı gaz talebinde bulundu.

Reklam
Reklam

FSB kendi stoklarındaki gazların çok eski tarihli olduğunu bildirerek, Batılı ülkelerin gizli servislerinin Moskova istasyon şeflerinden yardım istedi.

Adı açıklanmayan bir ülke, operasyonda kullanılmak üzere ancak daha önce hiç denenmemiş çok miktarda gazı Rus gizli servisine gönderdi.

Batı ülkesi gizli servisinden gazları alan FSB subayları ile Alpha özel harekat timleri, cumartesi günü sabaha karşı operasyona başladılar. Operasyon sırasında subaylar, kullanım kılavuzunu okumadan bu gazı kullanınca büyük bir facia meydana geldi.
Yine radyonun Moskova muhabiri, gizli servis ile Alpha timleri arasında yaşanan koordinasyon kopukluğunun kurban sayısının yüksek olmasına yol açtığı değerlendirmesinin yapıldığını bildirdi.