Gazze, bakan Akdağ'ın da yüreğini kanattı

ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gazze'ye saldıran İsrail'e sert tepki göstererek, "İsrail hükümetine ve sağlık bakanına soruyorum bir yürekli ses bekliyorum, bu insanların sağlık hakkı yok mu?" dedi.

Filistin'de yaşananları anlatırken ağlamamak için kendisini zor tuttuğu gözlenen Akdağ, "Elimden gelse gidip Gazze'deki yaralı çocuklara doktorluk yapmak isterdim" ifadesini kullandı. Bakan Akdağ, UNIEF'in Swiss Otel'de düzenlediği, 'Dünya Çocuklarının Durumu 2009 Raporu' tanıtım toplantısında yaptığı konuşmanın büyük bir bölümünü Filistin'de yaşanan insanlık dramına ayırdı. UNICEF'in önümüzdeki yıl dünya çocuklarıyla ilgili hazırlayacağı raporda, Filistin'de bebek ölüm oranlarının artacağının belirtileceğini vurgulayarak, "Ama bu çocukların ölüm nedeni kızamık, zaturre veya diğer çocuk hastalıkları olmayacak. Neden, hiç bir suçu olmayan masum çocukların insani duygulardan yoksun biçimde öldürülmeleri olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Filistin'de yaşananları anlatırken oldukça duygulandığı ve ağlamamak için kendisini zor tuttuğu gözlenen Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Filistin'de yaşananları nefretle kınıyoruz ama katliam devam ediyor. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. BM, NATO ve UNICEF, herkes bu durumu sadece seyrediyor. Biz Türkiye'den bir uçak dolusu tıbbi yardım malzemesi göndermek için Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü, Mısır ve İsrail'le onlarca görüşme yaptık. Küçücük ülkede 17 saat boyunca sınır boyunda bekletildik. Biz 17 saat beklemeye hazırız ama çok fazla bir şey yapamıyoruz. Yaşananlar bir baba ve bir bakan olarak yüreğimi kanatıyor. Başbakan ile Türkiye'ye tedavi için getirilen 10 Filistinli yaralıyı ziyaret ettik. Kollarını, bacaklarını kaybeden, kimyasal silahlar nedeniyle yaralananlar vardı. Daha kötüsü ruhsal yönden çok kötü durumdalardı. Ben bu kadar ağır ruhsal travma yaşayan insanları hatırlamıyorum. İsrail hükümetine ve sağlık bakanına soruyorum, bir yürekli ses bekliyorum. Bu insanların sağlık hakkı yok mu? Elimden gelse gidip Gazze'deki yaralı çocuklara doktorluk yapmak isterdim. Ama Gazze'ye girmek ve yardım götürmek bile mümkün değil."

Reklam
Reklam