Gazze-Mısır arasındaki tünel çöktü: 3 ölü

GAZZE (İHA) - Gazze Şeridi ile Mısır arasında kaçakçılık maksadıyal kazılan tünelin çökmesi sonucu 3 Filistinli'nin hayatını kaybettiği bildirildi.
Görgü şahitleri, üç Filistinli'nin, tünelin Mısır tarafının sonuna yaklaştıkları sırada toprak altında kalarak öldüklerini söyledi.

Filistinli sağlık yetkilileri cesetlerin Mısır'ın El Ariş şehrindeki bir hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Yetkililer, son olayla birlikte tünel kazalarında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 50'ye yükseldiğini belirtti.

Reklam
Reklam

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 16 aylık ticaret ve seyahat yasağı, Filistinliler'i Mısır'dan mal kaçakçılığı yapmaya zorluyor.
Mısır'a sınır olan Refah şehrinin Belediye Başkanı Eissa el-Neşar, Mısır tarafından Gazze'ye gıda, canlı hayvan, ev eşyası ve yakıt getirmek için 400'den fazla tünel kazıldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Mısırlı yetkililer ise, Hamas ile İsrail arasında Haziran ayında varılan anlaşmanın ardından tünel kazımına karşı önlemlerini yoğunlaştırmış durumda.
Anlaşma, Filistinliler'in İsrail topraklarına yönelik saldırılarına son vermesi karşılığında Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail ablukasının gevşetilmesini öngörüyor.
Ancak Hamas, durumun sakinleşmesine rağmen İsrail'in Gazze'ye serbest gıda akışına izin vermediğini belirtiyor.