Gazze operasyonunun adı ''Yaz Yağmurları''

Kudüs (AA)- İsrail'in pazar günü kaçırılan bir askeri kurtarmak amacıyla sabaha karşı 02.30'da başlattığı kara operasyonunun adının "Yaz Yağmurları" olduğu açıklandı.
Bir ordu yetkilisi, "Burada gerektiği kadar kalacağız ve kaçırılan askerle birlikte döneceğiz" dedi. Yetkili, operasyonun amacının, kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit'i serbest bırakmaya karar verinceye dek Filistinliler üzerinde yeterince baskı kurmak olduğunu söyledi.

İsrail ordu Sözcüsü de Jerusalem Post'a yaptığı açıklamada, askerlerin Gazze Şeridine girişleri sırasında "çok küçük" bir direnişle karşılaştığını söyledi. Sözcü, Erez Geçiş Noktasının, ordu birliklerinin Gazze Şeridinin kuzeyinden girişinin hazırlıkları için açıldığı yolundaki duyumları yalanladı.

Reklam
Reklam

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridinin güneyinden başlattığı operasyon sürerken, Gazze'nin kuzeyinden sabah saat 08.00 sıralarında İsrail tarafına 4 Kassam füzesi fırlatıldı. Necef bölgesinin batısındaki boş alana düşen füzelerin herhangi bir zarara neden olmadığı belirtildi.