Gazze'den Dönen Alfatlı: "filistintiler Yatırım İstiyor"

Büyük Birlik Partisi (BBP) heyetinin Gazze ziyaretini değerlendiren BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem...

Büyük Birlik Partisi (BBP) heyetinin Gazze ziyaretini değerlendiren BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, "Bütün insanlık aleminin, özellikle İslam dünyasının yüzünü buraya çevirmesi lazım" dedi.

Parti üyeleri ve sevenleriyle bir araya gelen BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, BBP Bursa İl Başkanlığında Büyük Birlik Partisi (BBP) heyetinin Gazze ziyaretini değerlendirdi. "Yürekleri yanan bir hareketin, bir milletin temsilcileriyiz" diyerek sözlerine başlayan Alfatlı, bütün dünyada inananların kalbinin Gazze'de attığını ifade etti. Filistin ve Gazze'de, maalesef dünya tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş güç dengesizliği altında yaşatılan bir zulüm ve abluka olduğunu kaydeden Alfatlı, "Filistinli kardeşlerimiz kendi topraklarında bir esaret hayatı yaşamaya devam ediyor. Bu bütün dünyanın bir utancıdır. Tabii ki en çok da İslam dünyasının ve İslam dünyasını yöneten liderlerin utancıdır. Burada hayatının baharında, bir çiçekken şehit olan küçük çocuklarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu kardeşlerimizin bu zulümden, işkenceden kurtulmaları için sesimizi var gücüyle yükseltmeye devam edeceğiz. Birleşmiş Milletler (BM) Filistin'e 'üye olmayan devlet statüsü' verdi. İnşallah bunun tam üyelikle sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Bir an evvel İsrail tarafından Gazze'ye uygulanan ablukanın da kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü burada iki milyona yakın insan yaşıyor. Nasıl ki dünyadaki tüm insanlar güvenli, huzurlu ve özgür bir hayat yaşamayı temenni ediyor, istiyorlarsa Gazze'deki kardeşlerimiz de bunu ziyadesiyle istiyor ve hak ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

"GAZZE'NİN EN ÇOK ÖZGÜRLÜĞE İHTİYACI VAR"

Yapılan ziyarette Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile yapılan görüşmenin de olumlu geçtiğinin altını çizen Alfatlı, Gazze'nin, yardımlara ve yatırımlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. Alfatlı, "Hastane, okul, ilaç ve gıdaya ihtiyacı var. Bunlar burada yetersiz çünkü Gazze dünyaya kapalı ve tamamen esaret hayatı yaşıyor. 5 kapısından sadece Refah kapısı çalışıyor. O da yüzde 100 hizmet vermiyor. Bir an önce bu ablukanın kaldırılması lazım. Bütün İslam dünyasının, Müslüman dünyasının yüzünü buraya çevirmesi lazım. Bizler ilk yatırımımızı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi'nin temelini atarak yaptık. 3 katlı olarak planlanan külliye, Filistinli yetimlerin eğitim-öğretim merkezi olacak. Şehit, gazi yakınlarını da ziyaret ettik. Katil İsrail tarafından bombalanan bina enkazlarını yakından gördük. Türkiye’den özellikle de Bursalı hayırseverlerden toplanan yardımları Filistin Başbakanına ilaç alımında kullanılmak üzere teslim ettik" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: