Gazze’ye Yapılacak Okulun Projesi Tamamlandı

RİBAT İnsani Yardım Derneği tarafından Gazze’de yaptırılması planlanan "Yetim Okulu"nun mimari projesi tamamlanarak kamuoyu ile...

RİBAT İnsani Yardım Derneği tarafından Gazze’de yaptırılması planlanan "Yetim Okulu"nun mimari projesi tamamlanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

RİBAT İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, 13 Ocak 2013 tarihinde Gazze’de yaptıkları ziyarette mutabık kalınan “Gazze Yetim Okulu”nun bin metrekarelik kapalı alan ve 2 kattan oluşacağını ifade etti. Okulun temelinin kısa bir zaman dilimi içerisinde atılmasının beklendiğini belirten Duman, 450 bin dolar bütçe öngörülen okulun 2014-2015 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesinin planlandığını dile getirerek, “Gazze’de 250 yetim çocuğumuzun okuyacağı bir okul inşa ediyoruz. Kısa bir zaman dilimi içerisinde bu okulun temeli atılacak. Şu anda hem dışişleri bakanlığımız hem de başbakanlık nezdinde görüşmelerimiz var. İlk gelen sonuçlar olumlu. Allah’tan mani gelmez, Mayıs ayında başbakanımız Gazze’ye ziyaret ederse, temel atma törenimiz de inşallah başbakanımız sayesinde, onun katılımıyla gerçekleşecek” dedi.

Reklam
Reklam

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’ın da Gazze’de yapılacak yetim okulu için bir sınıfı kendi adlarına açacaklarını ifade ettiklerini ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Duman, “Bu tabi bizi sevindirdi. Yani önemli olan bu okulu bir kişinin yapması değil, bunun tabana doğru yayılması, herkesin sahiplenmesi. Çünkü Konya’nın orada ilk eğitim okulu olacak. Bizim bu manada tüm halkımızın el ele, gönül gönüle vererek bu okulu yaptırması taraftarıyız. İnşallah bunun da gerçekleşeceğini ümit ediyoruz” diye konuştu.

Duman, “RİBAT olarak 1980’den beri farklı alanlarda hizmetimiz var. Türkiye’nin değişik bölgelerinde aşevlerimiz var. Bu aşevlerini biz Gazze’ye de taşımaya çalıştık ama bize Gazzeli kardeşlerimiz ‘aşevinden ziyade eğitim yuvalarına ihtiyacımız var. İsrail bombardımanı karşısında eğitim yuvalarımız yıkıldı. Öncelikle bize okul yaparsanız daha memnun oluruz’ şeklinde bir yaklaşım gösterince, biz bu fikrimizi bırakarak orada bir yetim okulu planımızı ortaya koyduk. Bunun ilk mutabakatı sağlandı. Şu anda 8 dönümlük arazinin bir bölümüne 12 sınıftan oluşan, 250 yetim çocuğumuzun okuyacağı bir okulu kısa bir zaman diliminde yapmayı planlıyoruz. Okulumuzun mimari projesi de geldi; kamuoyu ile paylaştık bu mimari projeyi. Bu konuda halkımızdan beklentimiz, Türk halkı şimdiye kadar cömertliğini tüm mazlum coğrafyalarda göstermiştir. İnşallah bizim yetim okulumuzun yapımında da Türk halkının bu cömertliğini görmeyi ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: