GBT sorgulama nasıl yapılır?

GBT sorgulamanızı artık internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz. GBT sorgulama sayesinde suçlu olmadığınızı kanıtlama şansına sahipsiniz. Peki GBT sorgulama nereden yapılır?

Şimdi sizlere bu yazımızda GBT nedir ve GBT sorgulama hakkında bilgi vereceğiz. İnternet sitemiz üzerinden bulunan E-Devlet sistemi sayesinde GBT ve sabıka kaydı aynı zamanda Yargıtay dosya sorgulama işlemleri yapma şansına sahipsiniz. İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmakta olan genel bilgi toplama yani GBT sistemi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası doğrultusunda işlenmekte olan ve aynı zamanda anayasadan almış olduğu hak ile birlikte vatandaşlardan bilgi toplamak için tamamen yasal olarak uygulanmakta olan bir sistemdir diyebiliriz. Genel bilgi toplama herhangi bir yerinde çalışmakta olan devlet memurunun mahkeme kararı olmadan genel bilgi toplama sistemi üstünden bilgi ekleyip çıkarma hakkı yoktur. Genel bilgi toplama tamamen güvenli bir uygulamadır, aynı zamanda dijital platform sayesinde de artık genel bilgi toplama yani GBT sorgulama işlemlerini çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Genel bilgi toplama kontrolünden sorgulama sırasında hangi bilgiler çıkar hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Reklam
Reklam

GBT SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Genel bilgi toplama arama sonucunda adli makamlarda yer alan sizin hakkınızda o zamana kadar verilmiş olan bütün kararlar yer almaktadır. Bunlara askerlik ile ilgili olarak işlemiş olan suçlarda dahildir. Mesela sizleri yolda herhangi bir polis memuru durdurup GBT sorgulaması yapma hakkına sahiptir. Eğer sizleri bir polis durdurup genel bilgi toplama sorgulaması yaptıysa ve yıllar önce mahkemede yer almış ve onaylanmış olan bir karar varsa bu ceza kararı size verildiği ortaya çıkmaktadır. Devletimizin sunmuş olduğu hizmetler sayesinde artık internetin olduğu her yerde cep telefonunuz, bilgisayar ve tabletinizden genel bilgi toplama ve sabit hat sorgulama işlemlerini onların bir şekilde yapma şansına sahipsiniz. Adalet Bakanlığı tarafından hizmete sunulmuş olan genel bilgi toplama ve sabıka kaydı sorgulama işlemleri Yargıtay dosya sorgulama işlemleri sayesinde internet üzerinden güvenli ve hızlı bir şekilde yapma şansına sahipsiniz. Gerçekten vatandaşlara çok büyük kolaylık getirmiş olan bu uygulama sayesinde hizmet teknoloji ile beraber Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan ve vatandaşa online bir şekilde internet üzerinden GBT sorgulama işlemlerini yapma şansını sunmakta olan bu sistemden bu zamana kadar kullananlar memnundur. Bu memnun olan vatandaşlar gerçekten çok iyi olduğunu belirtmiştir. Vatandaşın artık son derece kolay bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirmesine olanak sağlayan sistem bu zamana kadar çok sayıda kullanılmıştır.

Reklam
Reklam

E-devlet sistemi üzerinden TC kimlik numaralı ve E-Devlet sistemi sayesinde GBT sorgulama işlemi yapma şansına sahipsiniz. E-Devlet şifresini PTT kurumlarından alabilirsiniz. PTT kurumlarına gittiğimiz zaman ve E-Devlet şifresi almak istiyorum dediğiniz takdirde PTT’de çalışmakta olan memurlar sizlere sadece 2 TL karşılığında bir zarfın içerisinde yer alan size özel olan bir E-Devlet şifresi verecektir. Şifreyi kimseye gösterme sizin için iyi olacaktır. Çünkü devlet kurum ve kuruluşlarında yapılmakta olan bütün işlemler yapısı sayesinde E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir, daha sonrasında bu şifreyi internet ortamında online bir şekilde değiştirme şansına sahipsiniz.