“GDO Konusuyla Ilgili Yasal Düzenleme Gerekliliği Ortaya Çıktı”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, GDO’lu pirinç konusuyla ilgili “Avrupa standartlarında binde 9 tolerans...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, GDO’lu pirinç konusuyla ilgili “Avrupa standartlarında binde 9 tolerans vardır. Bu sorun yasal düzenlemeler yapılması gerektiği gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Gerekli girişimlerde bulunacağım.” dedi.

Erdoğan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Erdoğan burada, GDO’lu pirinç konusuyla ilgili soruları da cevaplandırdı. Avrupa’da binde 9 oranında tolerans olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’de bu oranın altında bir oranın kabul edilmediğini, bu sorunun yasal bazı sorunlardan kaynaklandığını dile getirdi. Erdoğan, “Son zamanlarda yaşanan ve Türkiye gündeminde önemli bir yer tutan, raflarda bulunan pirinçlerin ve çocuk mamalarının lekelenmesine neden olan GDO’lu pirinç olayı ile ilgili olarak konuyla ilgili bakanlarımız ve gıda alanındaki uzmanlar gerekli açıklamaları yapmıştır. Bilim adamlarının Türkiye’de ve dünyada GDO’lu pirinç yoktur açıklamalarına rağmen halen olayın gündemde tutulma çabaları ilginçtir. Kamuoyunda Türkiye genelinde bütün market raflarındaki pirinçler adeta lekelenmiş ve tüketici kaygılı bir şekilde pirince şüphe ile bakmaktadır. Oysa konuyla ilgili gerekli incelemeler yapılmış ve yasal boşluklarla ilgili bir sorun olduğu ortaya çıkmıştır. Bu konuda girişimlerde bulunacağız. Sektörün zarar görmemesi gerekiyor. Bu gün kamuoyu yanlış bilgilendirmelerden dolayı tereddüt içerisindedir. Vatandaşlarımızın gerek bakanlarımızın gerekse bilim adamlarımızın bu konudaki bilimsel açıklamaları dikkate alması doğru olacaktır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Çözüm süreci hakkında da bilgi veren Erdoğan, şunları söyledi: “Başlatılan çözüm süreci başarıyla sürdürülmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin canlandırılması ve göçün tersine dönmesi için bu süreç büyük önem taşımaktadır. Bu süreçle ilgili olumsuz açıklamalarda bulunan ve sürece karşı çıkanlar bu ülkeyi ve milleti sevmeyenlerdir. Süreçle ilgili hiçbir taviz verilmemiş ve verilmeyecektir. Eğer bu süreç başlatılmasaydı dün olduğu gibi her gün iki askeri şehit verirken onlarca teröristin ölüm haberlerini okuyacaktır. Bu daha mı iyi? Barış sürecine herkesin katkı sağlaması gerekiyor. Bölge halkı sürecin işleyişinden memnun. Barışın sağlanmasıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yönelik özel sektörün yatırım hamleleri artacak ve bölgede istihdam imkânları arttırılacaktır. PKK’yı maşa olarak kullanan süreç karşıtları şimdi de DHKP-C’yi kullanmaya başlamış ancak emniyet güçlerimiz bu örgüte yönelik önemli operasyonlara imza atarak olası eylemlerine engel olmuştur. Bu sürecin işleyişini başarılı görmekteyim. Yakın bir süre sonra süreçle ilgili olumlu gelişmeler ve somut adımlar atılmış olacaktır. Milletimizin doğru bilinçlendirilmesi için bizler de elimizden gelenleri yapıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: