Gebeliğe Hazırlanma

Nişanlım ve ben çocuk sahibi olmayı düşünüyoruz. Her ikimizde kiloluyuz. Gebe kalmak için hazırlık yapmam gerekir mi?

Soru: Nişanlım ve ben çocuk sahibi olmayı düşünüyoruz. Her ikimizde kiloluyuz. Gebe kalmak için hazırlık yapmam gerekir mi?

Cevap: Zaten hazırlanmış gibisiniz. Gelecekteki ailelerin en iyi şeyleri, oturup bu konuyu uzun uzun konuşmaları. Birkaç fiziksel değişimlerinizin yanında zaten zihinsel olarak da hazırlanıyorsunuz. Gebe kalmak ve aile olmak için hazırlığa başlayabilirsiniz. Çok iyi ebeveyn olursunuz. Aile tarzlarınızı konuşun, olmak istediğiniz aile şeklinizi tartışın. Sorunlarınız olan, tatili, büyük anne-baba olmayı, bölgeyi, TV'yi nasıl kontrol edeceksiniz? Meme sütü verme planları yapıyor musunuz? Ve eşiniz bu durumu destekleyecek mi? Aklına gelen her şeyi uzun uzun konuşun.

Reklam
Reklam

Folik Asit

Folik asid, alınması gereken zor bir asid değil. Planlı ve sağlıklı bir beslenme programı ile devam ettirilebilinir. Folatenin en iyi kaynakları, fıstıklar, kuzu ciğeri ve sebzelerdir. Ama gebelikte 3–4 folda gerek duyulur ve ayrıca mide, ilk 3 ay için ve diğer aylarda iyi bir fikir olan ekleme yapma gebelik boyunca folatenin emiciliğinde etkili değildir. Bu dönemlerde her gün folik asidin 4 ila 8 mg. ( 400 ila 800 mikrogram) almalısınız.

Doğum Kontrol Haplarını Bırakma

Gebeliği tahmin etmek için 6 mg.li doğum kontrol haplarını bırakmak iyi bir fikir olmalıdır. 4–6 ay kendiliğinden olan menslere sahip olursanız gebeliğinizin doğru günlerini bilmek için bu doğru olur. Kondom veya diyafragma ve diğer methodlar gibi kontrasepsiyonun ( korunma) diğer yöntemlerini kullanırken bu dönemde vitamin depoları tazelenir. Bunu uzun süre beklemek istemiyorsanız bir veya iki ay içerisinde bu hapları bırakmak gebe kalmanıza zarar vermez ama bazen kadınlar hemen periyodik dönemlerine başlayamazlar.

Reklam
Reklam

Panteriniz Ne Yapıyor?

Panteriniz sizi desteklemenin dışında pek de bir şey yapmıyor ve de sizinle iletişim kurmanın dışında. Erkek üremeyi artırmak için kısa iç çamaşırı yerine boksör şortu giysin ve sıcak duş yapsın.

Tavsiyeleri Düşünün

Doktorunuza danışmanız doğru. Aşılamalarınızı, üremenin nasıl tanımlandığını bilirseniz iyi olur. Gebelikten önce iyi bir egzersiz ve diyet listesi için diyetisyene başvurun. Hemoglobin yaptırın. CYGH ( cinsel yolla geçen hastalık) testini eşinizle konuşun.