Gebelik haftası toplam 40 hafta süre zarfı sonrasında son ermektedir. Bireyler 40. haftaya kadar hafta hafta gebelik hesaplaması yaparak gebelik haftaları ile detaylı bilgiye sahip olmakta ve kendileri için gerekli görülen tüm işlemlerle ilgili izlenimlerini sürdürmektedirler.
Gebelik süresince bebeğin oluşumu ve gelişimi sürekli olarak haftalık veya aylık olarak takip edilerek gebeliğin nasıl gittiği ve sonucunda normal mi yoksa sezaryen mi? doğum uygulanacağına kadar gebeyi takip etmekte olan doktor tarafından gözlem işlemleri sürmektedir. Bu süre zarfı içerisinde başta bir nokta kadar olan gebelik hücresi her hafat farklı gelişim ve değişim göstererek büyüme ve geliişme işlemlerini sürdürmektedir.
Hafta hafta gebelik incelemelerimiz ve çekilmekte olan ultrasonlar ile de bunun kanaatine varabiliriz.
Gebelik tarihinin kaçıncı haftasında olduğunuzu her ne kadar doktorumuz aylık kontrollerimizde belirtse de aradan bir süre geçtiğinde kontrol zamanımız süresince unutabilmekteyiz veya bazen bazı anne adayları adet tarihi hakkında heyecanlanarak ve şaşırarak doktoruna farklı bilgi vermekte bunun sonucunda gerçek adet tarihi ile gebelik hesaplama işlemine yönelmektedir. Gebelik hesaplama adını verdiğimiz program kapsamında anne adayları son adet tarihini girerek bebeklerini ne zaman dünyaya getirecekleri konusunda bilgi edinmektedir. Bu sayede unutsalar da tereddüt içinde kalmadan gebelik haftasını öğrenerek hem kendi hem de gebeliği ile ilgili işlemleri gerçekleştirmektedir.
Üstelik gebelik hesaplama işlemlerinin bazılarında sadece bebeğin doğum zamanı değil buna dayalı bir çok açıklayıcı ilgi ve yapılması gereken işlemlerde yer almaktadır.