Gebze'de Engelliler Için Yardımcı Aparatlar

Gebze Belediyesi, Kent Meydanı'nı, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak parkur ve diğer yardımcı aparatlarla donattı.

Gebze Belediyesi, Kent Meydanı'nı, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak parkur ve diğer yardımcı aparatlarla donattı.

Gebze Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5378 Sayılı Özürlü Haklarına İlişkin Kanun ve ilgili yönetmeliklere göre kentin her noktasını "hissedilebilir yüzey" diye tabir edilen parkurlarla donatan Gebze Belediyesi'nin, benzer çalışmaları, yapımı öz kaynaklarla tamamlanan Kent Meydanı'nda da sürdürüyor.

Çalışmalar tamamlandığında, ilçede yaşayan engellilerin hayatının kolaylaşacağı belirtilen açıklamada, "Gebze Kent Meydanı'nın Kızılay Caddesi ile Cumhuriyet Meydanı'nın kesiştiği noktada, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yüksekliği 90 santimetrenin üzerinde olan tutunmaya yardımcı olan korkuluk ve 'hissedilebilir yüzey' diye tabir edilen özel yürüyüş parkurlarıyla donatıyor" denildib

Reklam
Reklam

Muhabir: İsa Turhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: