Gebze'de fuhuş tuzağıyla gasp

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, fuhuş yaptıracaklarını öne sürerek kandırdıkları kişileri ormana götürüp gasp eden 6 kişilik bir çete çökertildi.

Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İsmet B. (25) isimli bir inşaat işçisinin kendilerine başvurması üzerine, son günlerde meydana gelen oldukça ilginç bir gasp olayını ortaya çıkarttı. Edinilen bilgilere göre, A.A. (27) isimli bir kadın önce şehir merkezinde gezerek, gözüne kestirdiği erkeklerle arkadaşlık kuruyor daha sonra arkadaşlık kurduğu erkeği, birlikte olmak için ormana götürüyor. Bu sırada çetenin diğer elemanları ellerinde satır ve bıçaklarla ortaya çıkarak, kurbanı önce dövüyor, daha sonra da üzerindeki kıymetli eşyaları gasp ettikten sonra şahsı serbest bırakıyor.

Reklam
Reklam

Çetenin son kurbanı olan İsmet B.'nin, jandarmaya verdiği ifadede, "Gebze'de gezerken, adını sonradan öğrendiğim A.A. ile kendisinin yakınlaşması sonucu tanıştım. Bir süre konuştuktan sonra beni birlikte olmak için evine davet etti. Birlikte bir otobüse binerek, Dilovası Beldesi'ne gittik. Daha sonra eve gidiyoruz diye beni ormanlık alana götürdü. Burada birbirimize yakınlaştığımız sırada, ellerinde satır ve bıçak olan 5 kişi ortaya çıktı. Beni yere yatırıp dövdüler ve daha sonra üzerimdeki para ve cep telefonumu zorla gasp ettiler. Hatta Gebze'ye dönecek param olmadığını söyleyince de, 1 YTL verip beni bıraktılar" dediği öğrenildi.

İsmet B.'nin verdiği bu ifade üzerine hemen araştırmalarına başlayan jandarma ekipleri, olayda yem olarak kullanılan A.A. isimli bayan ile T.K. (19), C.C. (17), M.M.Y. (19), İ.D. (26) ve çetenin lideri olduğu iddia edilen T.B. (19) isimli toplam 6 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Yakalanan zanlılardan A.A. isimli bayanın fuhuş ve hırsızlıktan sabıkalı olduğu da öğrenildi. Ayrıca çete üyelerinin Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da nitelikli gasp olayına karıştıkları gerekçesiyle bir süredir arandığı bildirildi. Bu yöntemle çok sayıda kişiyi gasp ettikleri tahmin edilen zanlılar, sorgularını müteakip bugün savcılığa sevk edildi. Doktor kontrolüne götürülen zanlılardan bazıları, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına da tepki gösterdi. Olayla ilgili soruşturmaya ise devam ediliyor.

Reklam
Reklam