Gebze'de Ramazan Başlıyor

Gebze Belediyesi 20 mahallede iftar sofrası açıyor. İlk iftar programı Ramazan’ın birinci günü, Arapçeşme Mahallesi’nde...

Gebze Belediyesi 20 mahallede iftar sofrası açıyor. İlk iftar programı Ramazan’ın birinci günü, Arapçeşme Mahallesi’nde düzenlenecek. Ayrıca Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde her akşam vatandaşlara iftar yemeği verilecek.

Ramazan ayında her yıl geleneksel iftar sofraları açan Gebze Belediyesi bu yıl da toplam 20 mahallede iftar sofrası açacak. İftar yemekleri Gebze’deki hayırsever sponsorlar tarafından karşılanacak. İlk iftar programı 20 Temmuz Cuma akşamı Arapçeşme Mahallesi’nde düzenlenecek. Kroman Çelik İlköğretim Okulu bahçesinde açılacak iftar sofrasına tüm mahalle sakinleri davet edildi. Ramazan ayının ikinci iftar sofrası ise 21 Temmuz Cumartesi akşamı Adem Yavuz Mahallesi’nde Adem Yavuz İlköğretim Okulu bahçesinde açılacak.

Reklam
Reklam

Ramazan ayının tüm müminler için kendilerini değiştirmek ve yenilemek için bir fırsat olduğunu kaydeden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Ramazan ayınınmaneviyatına uygun olarak programlarımızda sadeliği ve mütevaziliği esas alıyoruz. Mahallelerde açacağımız iftar sofraları ile zengin-fakir, genç-yaşlı tüm vatandaşlarımızı bir araya getireceğiz. Ramazan etkinliklerimizi, tanışmak, kaynaşmak ve birbirimizin dertlerini, sorunlarını paylaşmak için bir vesile kılacağız. Hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek ramazan ayını huzur ve kardeşlik içerisinde geçirmesini diliyor, tüm insanlığa bereket ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Gebze’de Ramazan 2012 Etkinlikleri kapsamında Eskihisar Kalesi’nde Ramazan Geceleri düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında 27 Temmuz Cuma gecesi Serdar Tuncer, 31 Temmuz Salı gecesi Ömer Döngeloğlu, 3 Ağustos Cuma gecesi Bedirhan Gökçe ve 11 Ağustos Cumartesi Gecesi Dursun Ali Erzincanlı Kale’de Gebzelilerle bir araya gelecek ve vatandaşlara farklı bir Ramazan gecesi yaşatacak. Eskihisar Kalesi’nde Ramazan Geceleri saat 22.00’da başlayacak.

Reklam
Reklam

Gebze Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri 14 Ağustos Salı tarihinde kutlanacak Kadir Gecesi’nde Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek iftar programı ile sona erecek. Gebze Belediyesi tarafından ayrıca Ramazan ayı boyunca her akşam Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde vatandaşlara iftar yemeği verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: