Gebze'de Tarih Sohbetleri Devam Ediyor

Gebze Belediyesi tarih sohbetlerine konuşmacı olarak katılan Celal Bayar Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet...

Gebze Belediyesi tarih sohbetlerine konuşmacı olarak katılan Celal Bayar Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Çelik, cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet’in bilinmeyen yönlerini Gebzelilere anlattı.

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen tarih sohbetlerine konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Çelik, Hünkara Vefa konusunda katılımcılara bilgi verdi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde Gebze Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen sohbete başkan yardımcıları Nilay Ayran, Ahmet Kisbet, başkan danışmanı Şakir Bitmez, Başkan Köşker’in eşi Ragibe Hanım, Gebze Kent Konseyi temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Gebze Belediyesi tarafından 1-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Hünkara Vefa Anma programına ilişkin bilgi vererek konuşmasına başlayan Celal Bayar Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Çelik; cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet’in vefa ettiği yerde, Gebze’de böylesi kapsamlı bir programla anılmasını kente tarihi bir kimlik kazandırılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Fatih Sultan Mehmet’in örnek devlet adamlığı anlayış ve hayatına ilişkin bilgileri de tarihi konulara meraklı Gebzelilerle paylaşan Çelik, “Anadolu’da Türk birliğini sağlayan, Osmanlı’nın tam anlamıyla bir imparatorluk olmasını sağlayan da cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet olmuştur” dedi. Fatih’in devlet yönetimindeki en bilgisine ilişkin Gebzelileri aydınlatan Mehmet Çelik tarih sohbeti hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: