Gebze'de tarihi eser operasyonu

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'nin Gebze İlçesi Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek bir yolcu otobüsünde yaptıkları aramada, 2 kişiyle birlikte çok sayıda tarihi gümüş takı ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek, İstanbul Gebze arasında yolcu taşımacılığı yapan 34 UC 2015 plakalı bir yolcu otobüsünü, TEM Otoyolu'nun Şekerpınar gişelerinde durdurdu. Yolcularını indirmesine müsaade edilmeyen otobüs, Jandarma eskortu eşliğinde, Şekerpınar Jandarma Karakolu'na götürüldü. Otobüsün çevresinde güvenlik çemberi oluşturan jandarma ekipleri, burada yolcuları aşağıya indirerek, üzerlerini ve çantalarını aradı. Otobüsün içini ve bagaj bölümlerini de arayan ekipler, bir poşet içerisinde, 1 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte 11 adet değişik modelde tarihi gümüş takı ele geçirdi.
Yapılan araştırma sonucu, yolcuların arasındaki, takıların sahibi olduğu iddia edilen ve kaçakçılıktan sabıkası bulunduğu bildirilen Mehmet Fehmi Adıgüzel (43) ile Mehmet Şerif Kurt (51) isimli 2 kişi, sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Zanlıların yakalanması üzerine, jandarma ekipleri otobüsün tekrar yoluna devam etmesine izin verdi. Üzerinde Osmanlı motifleri bulunan gerdanlıktan bilekliklere, alınlıklardan kemere kadar 11 değişik parçadan oluşan tarihi gümüş takılar ise, hangi döneme ait olduğunun belirlenmesi amacıyla, soruşturma kapsamında Kocaeli Müze Müdürlüğü'ne gönderilecek. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmaya devam ediliyor.

Reklam
Reklam