Gebze'de Uçaksavar Mermisi Bulundu

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yeşil alan çalışması yapan işçiler, bir ağacın dibinde 200 uçaksavar, kaleşnikof ve...

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yeşil alan çalışması yapan işçiler, bir ağacın dibinde 200 uçaksavar, kaleşnikof ve G3 mermisi buldu.

Gebze Muallimköy sapağında yeşil alan çalışması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı işçiler bir ağacın altında çok sayıda mermi olduğunu gördü. İşçiler durumu bölgeye bakan jandarma ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri yaptıkları incelemenin ardından mermileri ayrıntılı incelemek için karakola götürdü.

Jandarmanın ayrılmasının ardından birkaç saat sonra yine aynı yerde çalışmaya devam eden işçiler, ağaçları sulamak için kullanılan cansuyu kutusunu açtıklarında gözlerine inanamadı. İşçiler cansuyu kutusunun içinde de kaleşnikof ve uçaksavar mermisi buldu. İşçiler durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma yeniden olay yerine gelerek kutunun içindeki mermileri delil torbasına doldurdu.

Reklam
Reklam

Jandarma ekipleri başka noktalarda da mühimmat olma ihtimaline karşı araziyi didik didik aradı. Ancak, yapılan incelemelerde başka mühimmat bulunamadı. Mermileri bulan işçilerden İsmail Çetinkaya, "Daha önce ağacın dibinde yaklaşık 200 tane falan bulduk, jandarmaya haber verdik gelip götürdüler. Ardından cansuyu kutusunun içinde yine mermi bulduk" dedi.

Mühimmatın kim ya da kimler tarafından konulduğu henüz tespit edilemezken, jandarma mühimmatı bulan işçiyi ifadesini almak üzere karakola götürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: