Gebzeliler, bu meydanda buluşacak

Başkan Karaosmanoğlu, yapımında son aşamaya gelinen Gebze Kent Meydanı’nda incelemelerde bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yapımı devam eden Gebze Kent Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, Gebze Kent Meydanı projesinin tamamlanmasıyla kentin ve kent trafiğinin nefes alacağını söyledi, ‘’Bu meydan, Gebzelilerin buluşma alanı olacak’’ dedi.

GEBZE KENT MEYDANI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze’de gerçekleştirdiği en önemli yatırımlardan biri olan kent meydanı projesinde çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi, Çoban Mustafa Paşa Külliyesi çevresinde oluşturulan bu meydanla, şehre ve şehir trafiğine nefes aldıracak. Külliyeyle birlikte bir bütünlük kazanan projede birbiriyle bağlantılı iki meydan yer alacak. ATATÜRK HEYKELİ VE CUMHURİYET MEYDANI Başkan Karaosmanoğlu ile Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı, eskiden otopark olarak kullanılan Gölcüönü Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’ne bakan ve süs havuzu da bulunan meydanı dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, Gölcüönü Meydanı’nın kuzey kısmındaki Abdullah Efendi mezarının önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nı da inceledi. Atatürk’ün at üstündeki heykeliyle hareketlendirilen Cumhuriyet Meydanı’ndaki son zemin çalışmalarını inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, meydandaki bitkilendirme ve çimlendirme çalışmalarıyla ilgili de bilgi aldı.

Reklam
Reklam

KENTLER MEYDANLARIYLA ANILIR Kent meydanının Gebzelilerin buluşma noktası olacağına inandığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Gebze’yle bütünleşen, Gebze’ye yakışan, Gebze halkının beğeneceği çalışmalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Kentler meydanlarıyla anılır. Gebze de, bu meydanla anılacak, bu meydan Gebze’nin ve Gebzelilerin nefes alacağı bir alan olacak’’ ifadesini kullandı. Öte yandan 16 dönümlük kent meydanının 14 dönümü sert zeminden, 2 dönümü ise yeşil alandan oluşuyor. Sert zeminlerde Bergama gri granitinin farklı tür ve ebatları ile Aksaray yaylak graniti ve Bazalt kullanılıyor. Alanda ayrıca doğal döşemeden farklı olarak renkli beton döşemeleri de yer alıyor. Meydanda biri dairesel ve fıskiyeli diğeri ise üçgen kaskatlı ve fıskiyeli olmak üzere 2 adet süs havuzu bulunuyor. Amfiler, merdivenler ve yürüyüş yolları meydanın diğer özelliklerini oluşturuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz