Gece Banyo Yapıp Sabah Şekilli Saçlarla Uyanmak İster Misiniz?

Hiç uğraşmadan muhteşem dalgalar mı istiyorsunuz? Çok basit, uyuyun gitsin!

Ne düşündüğünüzü biliyoruz: Islak saçla yatıp ertesi gün hoş dalgalarla uyanmak imkansız, daha çok kafanız yamukmuşçasına, saçınızın her bir tutamı hiç ait olmadığı bir yerde uyanıyorsunuz. Hayır imkansız değil, Elizabeth Arden'dan ünlü saç tasarımcısı Woody Michleb, ıslak saçla yatıp neredeyse yapılı diyeceğimiz bir saçla uyanmanın küçük hilelerini açıklıyor!


Bükerek topuz haline getirin

Ben topuzla yatsam sabah saçım korkunç olur demeyin, burada farklı yapılan bir şey var!

Yeni başlayanlar için en önemli tercih tabii ki ürün tercihi.

Reklam
Reklam

"Saçınız gerçekten çok kuru değilse durulanmayan saç kremlerini kullanmayın, Aksi halde sabah saçınız hala nemli durumda olacak.”

diyor Michleb.

Onun yerine, doğallığı artırmak için güneş spreyini kullanabilirsiniz. Havlu üzerinde ürünü dökerek ya da saçınızı hafiften nemlendirerek yavaşça topuz haline getirebilirsiniz ya da saç tokası kullanmak yerine 3 ya da 4 tane tel toka ile topuzu bir arada tutabilirsiniz. Sabah uyandığınızda, birazcık sallayın ve küçük bir miktar daha sprey ile işlemi sonlandırın ve hacimlendirin.

Kalın saç tipine sahip olanlar kurutucuyu yüzde 50 oranında kullanmalıdırlar, bu durum özellikle kök bölgeleri için geçerli. Daha ince saçlar için, ürünü özellikle saç nemliyken uygulamanın daha verimli olduğunu söylüyor Michleb.

Reklam
Reklam

Örgüleri özgür bırakın!

İşte bu kısım, hayal gücünüzü kullanacağınız ve farklı modeller ortaya çıkaracağınız kısım: Fransız örgüsüyle uyumak size her yönden hoş dalgalar, saçınızı Afrika stili yaptıktan sonra uyumak size sıkı kıvırcıklar, bağlayıp bırakarak uyumak hafif dalgalar sağlar.

Bu şekiller sadece sizin nasıl bir saç arzu ettiğinize bağlı. Ayrıca saçınızın daha da pürüzsüz, beslenmiş ve ışıltılı olması için örgünüze önceden biraz yağ da ekleyebilirsiniz.


Çift topuzlu kanal prensesi Leia

Evet görüldüğü kadar basit! Saçı iki kısma ayırın, sonra zıt yönlere doğru bükün ve topuz haline getirin, işte bu kadar. Gevşek bir şekilde lastik tokayı takın ve sabah serbest bırakın. Birazcık ara spreyi uygulayarak hacimli yapısını koruyabilirsiniz. – ve işte hazırsınız!


At kuyruğunu toparlayın ve tutturun!

Dağınık bir at kuyruğu size harika bir gece saçı bırakır. Saçınızı gevşek bir şekilde at kuyruğu yapın ve düz bir hale gelmemesi için saç bandı ile tutturun. At kuyruğundan bölge bölge farklı boyutlarda saç tutamlarını sıkıca bükün ve tel tokalar ile arkaya doğru tutturun. Tabii bukleleriniz gün boyunca dayansın istiyorsanız evden çıkmadan hemencecik koruyucu sprey sıkabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Bigudilerle geçmişe dönün!

Geçmiş nesillerin saçlarını bigudilerle veya tel tokalarla toplayıp uyumalarının bir nedeni var, çünkü işe yarıyor! Öncelikle yanınıza şekillendirici krem, birkaç bigudi ve tel toka alın. (En iyi sonuçlar için saçınızı önceden kurulayın ve saçlarınız daha soğumadan, ılıkken bigudileri takın.)


Öncelikle alnınıza en yakın olan alandan başlayabilir, başınızın tepesine hacim için iki ya da üç bigudi takıp tel tokalarla tutturabilirsiniz. Bundan sonra ise başınızı tamamen kaplayacak şekilde bigudileri takmaya devam edebilirsiniz. Uyandığınızda, saçlarınızı şöyle bir sallayın ve güne hazırsınız!

Kaynak