Geçmiş zaman ne demek? Geçmiş zaman birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, en az iki sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve yeni bir anlama sahip olan sözcüklerdir. Türkçede pek çok birleşik sözcük bulunur ve bunlar oluşumlarına, yapılarına göre farklılaşırlar. Bu sözcükler tarihsel anlamda da bir geçmişe sahiptir ve kalıplaşarak günümüze gelmişlerdir. Bunlardan biri de Geçmiş zaman birleşik kelimesidir. Geçmiş zaman ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler, günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan, bir kısmı deyimlerde de bulunan kelimelerdir. İki veya daha fazla sözcüğün bir araya gelmesiyle oluşurlar. Bu sözcüklerin isim veya fiil kökünden oluşması mümkündür. Birleşik sözcükler aynı zamanda isim tamlaması ve sıfat tamlaması da olabilirler. Türkçede çok çeşitli birleşik kelimeler vardır. Bu kelimelerden biri de Geçmiş zaman şeklindedir. Geçmiş zaman birleşik kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir?

Geçmiş zaman Ne Demek? Geçmiş zaman birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Geçmiş zaman birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
Reklam
Reklam

Geçmiş zaman TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,dil bilgisi Fiilin belirttiği zaman kavramının, içinde bulunulan zamandan önceye ait olması, mazi. Ali geldi, Ahmet bu havada İstanbul 'a gidip gelmiş gibi

Geçmiş zaman Kelimesinin Kullanıldığı Birleşik Kelimeler

geçmiş zaman görünümü
Anahtar Kelimeler: