Geçmişin motifleri gelecekle buluştu

Bursa'nın 700 yıllık Osmanlı dağ köylerinden Dağyenice, Atlas ve Doğancı köylerinde kadınların yaptığı el emeği...

Bursa'nın 700 yıllık Osmanlı dağ köylerinden Dağyenice, Atlas ve Doğancı köylerinde kadınların yaptığı el emeği ve göz nuru eserler Bursalıların beğenisine sunuldu.
Geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve kadınların gelir elde etmelerini sağlamak için BEBKA ve İl Özel İdaresi ortaklığıyla başlatılan 'Geçmişin Motifleri Gelecekle Buluşuyor' projesi sona erdi. Kursiyerlerin yaptığı el işini ürünler Merinos Kongre ve Kültür Merkez'inde görücüye çıktı.
Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa bölgesinin turizmde rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak istediklerini belirterek, “Bu amaçla Doğancı, Atlas ve Dağyenice yöresine ait el sanatlarının turistik hediyelik eşya olarak satılmasını sağlamak istedik. Proje 8 ay sürdü. Hanımların başarıyla projenin altından kalkması bizi memnun etti.” şeklinde konuştu.
Beklenenden daha fazla başvuru olduğunun altını çizen Ahmet Hamdi Usta, “Evlerinden dışarı çıkmayan hanımların böyle bir proje ile neler yapabileceklerini gördük. Kadınlar hem üretecek, hem aile bütçelerine katkı sağlayacak. Bu proje başlarken her köyden 10 kursiyer almayı hedefliyorduk. 80 kişinin başvurması bizi sevindirdi. Kadınlarımız yıllar boyu sürecek bir gelir kapısı elde etmiş oldular. Bu proje sadece ailelere katkı değil, valilik olarak yürütülen turizmde çeşitliliğin arttırılması hedefine de katkı sağlayacak." şeklinde konuştu.
Sergi açılışına Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Köylü kadınların yaptığı ele emeği ve göz nuru eserler büyük beğeni topladı. Sergi 14 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz