"Geçmişten Günümüze Bir Gençlik Hareketi MTTB" Konferansı

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) eski başkanlarından Rasim Cinisli, "1960'lı yıllarda ülke ekonomisi, Avrupa ile yarışıyordu ancak 1960 darbesi bunu

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) eski başkanlarından Rasim Cinisli, "1960'lı yıllarda ülke ekonomisi, Avrupa ile yarışıyordu ancak 1960 darbesi bunu engelledi" dedi.

Cinisli, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Geçmişten Günümüze Bir Gençlik Hareketi MTTB" konulu konferansta yaptığı konuşmada, üniversite yıllarında okullarına giremediklerini, ideolojik görüşlerin okul hayatını etkilediğini vurguladı.

27 Mayıs darbesinin Türkiye'nin geleceğini engellemek için yapıldığını öne süren Cinisli, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Her bir darbe ülkeyi en az 50 yıl geriye götürür. 1960'lı yıllarda ülke ekonomisi, Avrupa ile yarışıyordu ancak 1960 darbesi bunu engelledi. Demokrat Parti'nin vermiş olduğu demokratik hizmet gelmiş geçmiş en büyük demokratik harekettir. Dolayısıyla sağlıklı bir demokrasiye ihtiyaç vardır ve bunu şansa bırakmamak gerekir."

Cinisli, kendisinin genç yaşlardan MTTB hareketin içinde yer aldığını anlattı.

Gençliğe önem verilmesi gerektiğine işaret eden Cinisli, "Bir ülkenin en kıymetli cevherleri gençleridir" dedi.

Bilecik MTTB Başkanı Mücahid Bayrak da Bilecik'te MTTB ruhunu tekrar canlandırdıkları için büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, MTTB'nin dışarıdan ihraç edilen ideolojiler ve kelimeler için geçmişte kavga etmediği gibi bugün de kavga etmediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bayrak, Cinisli'ye teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: Mehmet Candikmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: