Gedikli: Çözüm Sürecinde Toprak Bütünlüğüyle Ilgili Pazarlık Söz Konusu Değil

AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, çözüm sürecinde toprak bütünlüğüyle ilgili hiçbir pazarlığın söz konusu...

AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, çözüm sürecinde toprak bütünlüğüyle ilgili hiçbir pazarlığın söz konusu olmadığını söyledi. Çözüm sürecine yönelik çalışmaları ve sürecin haritasını anlatmak için geldiği Bolu'da muhalefete sert sözlerle yüklenen Gedikli, "Seviyesiz bir muhalefetle karşı karşıyayız. Bunlara aslında 'fuzuli şagil' demek lazım. Bildiğiniz gibi bulunduğu yerde boş işlerle uğraşanlara bu isim verilir." dedi.

Bülent Gedikli, çözüm sürecine yönelik çalışmaları ve sürecin haritasını il teşkilatlarına aktarmak üzere Bolu'ya geldi. Kalıcı Konutlar Mahallesi'ndeki bir camide cuma namazını kılan Bülent Gedikli, ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde partililerle bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Gedikli, burada yaptığı konuşmada muhalefete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de yıllarca egemen olanların üstün olduğu bir dönem yaşandığını belirten Gedikli, şimdi hukukun üstün olduğu ve makus talihin değiştiği bir dönemin başladığını kaydetti. Gedikli, o dönemlerde hukukun belirli zümreler için işleyen bir mekanizmadan ibaret olduğunu savundu.

"NEDEN MİLLETTEN OY İSTİYORSUNUZ?"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında yaşanan kürsü işgalleri ve kavgalara da değinen Gedikli, şöyle devam etti: "Şu muhalefetin neler yaptığını televizyonlarınızdan izliyorsunuzdur. Meclis'te milletvekillerine saldırıp kürsü işgal ediyorlar Meclis başkanına saldırıyorlar. Bunları milletimizin sorunlarını çözecek kararları alamayalım diye yapıyorlar. Meclis'i çalıştırmayalım diye yapıyorlar. Muhalefete söylüyorum. Sizin işiniz şov yapmak küfretmek mi? Elbette değil. Sizin işiniz ülkemizin, milletimizin sorunlarına çare aramak ve bunları Meclis'in gündemine getirmektir. Eğer bunu yapmayacaksanız o zaman neden gelip Meclis'te bu sıralara oturuyorsunuz? Neden milletten oy istiyorsunuz? Maalesef Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir saldırı provokasyon, karalama kampanyası yapan seviyesiz bir muhalefetle karşı karşıyayız. Bunlara aslında 'fuzuli şagil' demek lazım. Bildiğiniz gibi bulunduğu yerde boş işlerle uğraşanlara bu isim verilir."

Reklam
Reklam

"ÇÖZÜMÜ İSTEMEYENLER 12 EYLÜL VE 28 ŞUBAT DÖNEMİNDE SAHNEDE OLAN ODAKLARDIR"

Çözüm süreci ile birlikte halkın endişeye kapılması için bir çok asılsız iddianın ortaya atılığını söyleyen Gedikli, "Bu bir karalama kampanyasıdır. Bu odaklar 28 Şubat'ta, 12 Eylül döneminde sahnede olan odaklardır. Bu odaklar Anadolu çocuklarının ülke yönetiminde söz sahibi olmasını istemeyen odaklardır. Bunlar İslamın birleştirici özelliğinin sadece köylerde kalmasını şehirlere ve batıya yayılmasını istemeyen odaklardır. Bunları iyi bilin, iyi tanıyın. Çözüm süreci terörü devre dışı bırakmaya ve demokratik siyaseti de öne çıkarmaya çalışan bir süreçtir. Toprak bütünlüğümüz ile ilgili hiç bir pazarlık söz konusu değildir. Ne pazarlık ne taviz ne geri adım atma bizim kitabımızda olmaz. Gönlünüz rahat olsun. Sizin onaylamadığınız bir şeyi yapmayız. Tek vatan, tek millet, tek vatandan taviz vermeyiz." ifadelerini kullandı.

Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: