Gediz 1 Eylül İlköğretim Okulu Öğrencisi Gülden Önder Sbs Türkiye Sekizincisi Oldu

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 1 Eylül İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Gülden Önder (14) SBS 2012...

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 1 Eylül İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Gülden Önder (14) SBS 2012 Türkiye sekizincisi oldu.

Gediz 1 Eylül İlköğretim Okulu 8/B Sınıfı öğrencisi Gülden Önder, katıldığı SBS 2012 sınavları Orta Öğretim Yerleştirmede 499.034 puan alarak Türkiye'de sekizinci sıraya yerleşti.

1 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Cengiz Altıntaş, 460 öğrencili okulda SBS sınavlarına katılan 57 öğrenciden 430 numaralı Gülden Önder'in SBS 8. sınıfta 500 tam puan aldığını, Orta Öğretim Yerleştirmede ise 499.034 puan alarak büyük bir başarı gösterdiğini ve Türkiye sekizincisi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Aynı zamanda Kütahya il birincisi olan Gülden Önder'in tüm sınavlarda ful cevapçı olduğunu belirten Okul Müdürü Cengiz Altıntaş, "Bu özelliği ile Gülden'i arkadaşları kendi aralarında 'Fulden' diye hitap ederler. Okulumuzda böyle çalışkan ve başarılı öğrenciler yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Gediz'de ilk kez bir program çerçevesinde sınav merkezi oluşturan okul bizim okulumuzdur. Hazırlık döneminde 50 deneme sınavı yaptık. Başarı ise arkasından geldi. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Daha çok Fulden'ler yetiştirmeye kararlıyız" dedi.

İlçede eczacılık yapan Anne Seniye Önder (46) ile Kaymakamlık Dernekler Masası Şefi Sedat Önder'in (47) kızı Gülden Önder ise, gösterdiği başarıda ailesi ve öğretmenlerinin büyük katkıları bulunduğunu ifade etti.

Gülden Önder, "Çocukluğumdan beri doktor olma hayali ile yanıp tutuştum. Hedefim göz doktoru olmak. İnsanlığa en güzel hizmetin sağlık alanında yapılacağına inanıyorum. Sağlıkta çok önemli yer tutan bu hayalimi gerçekleştirinceye kadar azimle çalışacağım" dedi.

Reklam
Reklam

Kızları Gülden'in başarısından büyük memnuniyet duyduklarını ve gururlandıklarını dile getiren Seniye ve Sedat Önder çifti, büyük çocukları olan Erdem Önder'in (19) de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ikinci sınıfında okuduğunu bildirdiler.

Gülden'in dayısı ve aynı zamanda Okul Aile Birliği Başkanı olan Hüseyin Tüysüz, Ben bir eğitim gönüllüsüyüm. Okul Aile Birliği Başkanı olarak eğitime hizmet vermeye çalışıyorum. Yeğenimin gösterdiği başarı göksümü kabarttı. Bundan sonra çeşitli alanlarda eğitime hizmet vermeye devam edeceğim dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: